Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές – Πώς υπολογίζονται τα ποσά

0 744

Βγήκε η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ανάλογα με το πού κάνει πιο πολύ κρύο, ή με το πού το κλίμα είναι πιο ήπιο.

Ως βάση υπολογισμού τίθενται τα 220 ευρώ. Το ποσό αυτό θα πολλαπλασιάζεται με τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί.

Φέτος, το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο τέλος της εβδομάδας σε όσους είχαν κάνει αγορές και είχαν καταθέσει τα σχετικά τιμολόγια έως το τέλος του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα, ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι της κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Για κάθε τετράγωνο της ΕΜΥ, υπάρχει ένας συντελεστής που πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

Παραδείγματα για το επίδομα θέρμανσης

Στο Νυμφαίο, το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά διαμορφώνεται στα 332,20 ευρώ

Στην Αγία Παρασκευή για οικογένεια με ένα παιδί θα πάρει επίδομα 125,40 ευρώ, ενώ στη Ρόδο που ο συντελεστής δείχνει ποσό επιδόματος 37,40 ευρώ, ένα νοικοκυριό θα πάρει 80 ευρώ, που είναι το κατώτατο ποσό.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.