Επίδομα θέρμανσης: Νέοι δικαιούχοι για περισσότερα είδη καύσιμης θέρμανσης

0 397

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και ψηφίζεται αύριο, εφεξής η χορήγηση του επιδόματος θα δίνεται στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καύσιμης θέρμανσης αντί αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που ισχύει σήμερα.

Τα επιδοτούμενα είδη καύσιμης θέρμανσης θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όπως επίσης τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και το ύψος του ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το επίδομα θα δοθεί και σε όσους έχουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ εξετάζεται να δοθεί και για όσους καίνε ξύλα ή πέλετ.

Τέλος το σύστημα των γεωγραφικών ζωνών

Το σύστημα των γεωγραφικών ζωνών «φεύγει» και εισάγεται σύστημα, στο οποίο έχουν υπολογιστεί οι θερμοκρασίες και οι ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία όλης της Ελλάδας.

Το ελάχιστο επίδομα παραμένει στα 80 ευρώ κι από εκεί και πέρα, θα υπάρχει πολλαπλασιασμός με ειδικούς συντελεστές, έτσι ώστε να προκύπτει το τελικό επίδομα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, με αυτό το σύστημα οι περιοχές που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους, θα φτάσουν σε επίδομα 600- 700 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.