Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων σε όσους ασφαλισμένους δεν έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη

0 826

Την πρόσβαση στο επίδομα των 360 ευρώ το μήνα διασφαλίζει, με εγκύκλιο (ΑΔΑ : 68ΔΩ465Θ1Ω-ΚΘΙ) που εξέδωσε πρόσφατα, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον αυτοί δεν λαμβάνουν την εθνική σύνταξη.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά σε ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν συγκεντρώνουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για εθνική σύνταξη, είτε λόγω ελλιπούς χρόνου ασφάλισης, είτε λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ασφαλιστικό φορέα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ένα κατώτατο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο καλύπτει χιλιάδες συμπολίτες μας, συμβάλλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, ενισχύοντας τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης. Αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης είναι που ενοχλεί, άλλωστε, και την Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει δεσμευτεί να καταργήσει τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τις κοινωνικές παροχές που προβλέπει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr