Έπεσε η αυλαία του «Σέντζα» – Με επιτυχία ανέβηκαν οι παραστάσεις από το Επί Σταγών

Έπεσε η αυλαία των παραστάσεων του έργου «Ο Σέντζας» που ανέβασε με επιτυχία το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών της πόλης μας.

0 187

Έπεσε η αυλαία των παραστάσεων του έργου «Ο Σέντζας» που ανέβασε με επιτυχία το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών της πόλης μας.

sentzas p IMG 5159Έπεσε η αυλαία των παραστάσεων του έργου «Ο Σέντζας» που ανέβασε με επιτυχία το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών της πόλης μας.

Χθες Τετάρτη ανέβηκε η δεύτερη παράσταση που είχε αναβληθεί στο ανοιχτό θέατρο Καλαμπάκας, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς να την παρακολουθήσουν και να απολαύσουν από κοντά τους συντελεστές του έργου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό στη σκηνή.

sentzas1sentzas2

 

Το έργο διαδραματίζεται σε νησί του Αιγαίου, δίνοντας αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για ηθογραφία. Κι όμως ηθογραφική περιγραφή δεν υπάρχει. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις κατάγονται βέβαια από την πραγματικότητα, αλλά ο Χορν βάζει μπροστά της ένα καθρέπτη παραμορφωτικό. Πρόκειται λοιπόν για «σατιρική κωμωδία, που φτάνει κάποτε και στη φάρσα», με κεντρικά θέματα: το θέμα του έρωτα ή καλύτερα της ματαίωσή του και παράλληλα το θέμα της κοινωνικοπολιτικής διαφθοράς. Το χρήμα φέρεται ως το κατ΄ εξοχήν διαβρωτικό στοιχείο, ένας αληθινός καταλύτης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Έτσι, λοιπόν, ένας πλούσιος τραπεζίτης, ονόματι Σέντζας, εγκαταλείπει το αστικό περιβάλλον της Κωνσταντινούπολης και επιστρέφει στο νησιώτικο τόπο καταγωγής του. Με τη δύναμη του χρήματος και του γοητευτικού παρουσιαστικού που διαθέτει, θα προσπαθήσει από τη μια να κρύψει την πραγματική αιτία χωρισμού από τη γυναίκα του, από την άλλη να δημιουργήσει μια πλαστή πραγματικότητα.

 sentzas p IMG 5192

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.