Επέλαση της «Ζηνοβίας» με παγετό στη βόρεια Ελλάδα, χιόνια στην κεντρική και νότια Ελλάδα

0 1,784

Το Σάββατο επιδείνωση του καιρού κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα, με χιόνια, βροχές, χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Σποράδες, στα ορεινά των Κυκλάδων, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Στη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στο Ιόνιο αναμένεται παροδική συννεφιά με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, με παγετό τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 2 έως 12 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, λίγες βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι Βοριάδες από το βράδυ ενισχύονται, 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, τοπικές βροχές, καταιγίδες στα παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά, τη νύχτα χιόνια και σε ημιορεινά. Άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Κυριακή 29-12-2019
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και αρκετό κρύο. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα, χιονοπτώσεις, βροχές και στις νότιες θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Ειδικότερα, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά στη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, σε ορεινά-ημιορεινά του βόρειου Αιγαίου, των Σποράδων, της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Δευτέρα 30-12-2019
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα, βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 5-7, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Του Μιχάλη Σιούτα από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.