Έπαρση, αλαζονεία και υπεροψία στη διακυβέρνηση του Δήμου Μετεώρων

0 1.206

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος» Του υποψηφίου δημάρχου του δήμου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου « Έπαρση, αλαζονεία και υπεροψία στη διακυβέρνηση του Δήμου Μετεώρων.»

Ο Δήμαρχος κ. Σινάνης στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου στο Ράδιο Σταγών για άλλη μια φορά μας έκανε να αναρωτηθούμε πως μπορεί να μιλάει με τόση αυταρέσκεια, με τόση προσπάθεια να εξωραϊσει καταστάσεις. Μας έκανε να σκεφθούμε γιατί τόση αλαζονεία!

Βεβαίως τον συνηθίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και ξέρουμε . Η μεγαλοστομία του είναι άνευ προηγουμένου και θα μπορούσα να της προσδώσω χαρακτηριστικά έλλειψης στοιχειώδους πολιτικού αυτοσεβασμού.

Επιτέλους κύριε Δήμαρχε μην εμφανίζεστε ως ο φιλολαϊκός Δήμαρχος που  έκανε και κάνει και θα κάνει για μας τους ιθαγενείς τόσα έργα για τα οποία οφείλουμε να σας είμαστε ευγνώμονες!

Πιο αναλυτικά:

2,5 εκατομμύρια ευρώ για το σχέδιο πόλεως από τον Φιλο Δήμο, ανακοίνωσε  προχθές ,κομπάζοντας ο κ. Δήμαρχος! Θα μπει και η περιοχή της Μπόμπας στο σχέδιο πόλεως τόνισε καθώς και η περιοχή πάνω από τον Διβάνη.Θα εκτελεστούν όλα τα απαιτούμενα έργα( όμβρια ,πεζοδρόμηση κλπ) και θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα γίνει αποδεκτή  η πρότασή μας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κύριε Δήμαρχε,

Αντιμετωπίστε την πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως παιχνίδι εξουσίας! Νιώστε την αγωνία των συνδημοτών μας και όχι το άγχος της επανεκλογής σας με ξεπερασμένες μεθόδους και επιτέλους σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως μονάρχης και μεσσίας! Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να την αντιμετωπίσετε με τέτοια ελαφρότητα  και σεις και οι συνεργάτες σας.

Και βεβαίως για να μας καταλάβουν και οι συνδημότες μας εξηγούμαι τι εννοοώ: Η επέκταση του σχεδίου πόλεως δεν ήταν ούτε καν στο προεκλογικό σας πρόγραμμα.Απλά τώρα προέκυψε από μόνο του για τους εξής λόγους:

Αυτή τη στιγμή τρέχουν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των ΟΤΑ,ήτοι το «ΦιλόΔημοςΙ» και «ΦιλόΔημοςΙΙ»,είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών ,Οικονομίας και Ανάπτυξης.Δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη ενέργεια από πλευράς δήμων,θεωρώ ότι στην πορεία του χρόνου θα ενεργοποιηθούν όλες οι προσκλήσεις των δύο ΦιλόΔημων προς όλους τους  Δήμους ανά τη χώρα,ανάλογα βεβαίως με τις ανάγκες του κάθε δήμου. Αυτή τη στιγμή έχουν εγκριθεί για παράδειγμα 14,6 εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση σχολικών κτιρίων, και αύλειων χώρων,για αναβάθμιση παιδικών χαρών και για προμήθεια μηχανημάτων έργου. Όπως αντιλαμβάνεστε βρέχει χρήμα ,και απλά ο Δήμος Μετεώρων όπως και στο σύνολό τους όλοι οι Δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν. Άρα προς τι αυτή η κομπορρημοσύνη ! Θα είμαστε από τους πρώτους , το πρώτο 15/ημερο του Δεκεμβρίου η πρόταση θα γίνει αποδεκτή για να ενταχθούν και αυτές οι δύο περιοχές στο σχέδιο πόλεως, το έργο θα ξεκινήσει  και την Άνοιξη θα έχουμε και εργολάβο! Μίλησα και με τον υπουργό,είμαστε σε καλό δρόμο!Μεταξύ άλλων κάποιες φαιδρότητες λεχθέντες από τον κ. Σινάνη.

Αναφέρθηκε βεβαίως και στην ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μετεώρων ,αλλά και προ ημερών με την ανακοίνωση του έργου τη αγροτικής οδοποιίας,που και αυτά προκύπτουν  από τον ΦιλόΔημο καθ’ότι αυτή τη στιγμή τρέχει πρόσκληση για έργα αγροτικής οδοποιίας προς τους δήμους της χώρας συνολικού ποσού 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και πρόγραμμα του Φιλόδημου 1 που αφορά τις υποδομές στην ύδρευση.

Σημειολογικά αναφέρω1. δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στη Λάρισα σήμερα: Οι Δήμαρχοι πίνουν στη υγειά του ΦιλόΔημος!

  1. Δήλωση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ),κ. Κωτσού: «Μετά από μια μεγάλη περίοδο χρηματοδοτικής ανομβρίας ο «ΦιλόΔημος» προσφέρει ώθηση ανάπτυξης στις υποδομές των δήμων γιατί δεν απαιτείται τίποτα για την έγκριση!!».Προφανώς υπονοεί ότι δεν απαιτείται τεχνογνωσία όπως στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησαν και οι δήμαρχοι Φαρσάλων κ.Καραχάλιος  και Τυρνάβου κ. Σαρχώσης.

Εδώ όμως ο Δήμαρχος προσπαθεί να οικειοποιηθεί την πατρότητα των έργων που τρέχουν λέγοντας  ψέμματα καθ’ότι όλα αυτά προκύπτουν από μόνα τους !Δεν κατέβαλε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να τα εξασφαλίσει.Δεν ευσταθούν λοιπόν οι αναφορές του : Μέχρι τα Χριστούγεννα θα τρέχω να φέρω και άλλα πράγματα στους πολίτες! Κύριε Δήμαρχε ,πέρασαν 4,5 χρόνια δικής σας δημοτικής αρχής,χωρίς να υλοποιήσετε στρατηγικές επιλογές των προεκλογικών σας δεσμεύσεων π.χ.Την διεκδίκηση πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την κατασκευή έργων βιοκλιματικής ανάπτυξης και αστικής ανάπλασης, τη δημιουργία όλων των σύγχρονων έργων υποδομής  τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό έργο, τη σύμπραξη των τοπικών φορέων με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου! Αλήθεια γιατί; Πέστε μας επιτέλους μια στρατηγική σας επιλογή προεκλογικά που έχει υλοποιηθεί. Απόδειξη πως όλα τα τελευταία και όχι μόνον τα ανέδειξε η συγκυρία και όχι εσείς.Δια τούτο δεν πείθετε όταν λέτε ότι μέχρις ότου θα είμαι δήμαρχος θα κάνω έργα! Σας λέω λοιπόν πως δήμαρχος θα είστε μέχρι τις εκλογές του Μαϊου του 2019!

Κύριε Δήμαρχε,

Πλήττει κάποιος από την ανούσια φλυαρία σας.Μην εκμεταλεύεστε την συγκυρία. Είστε στην πράξη ο αδύναμος δήμαρχος που ενταφίασε το όραμα χιλιάδων συμπολιτών. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη στάχτη στα μάτια.

Πείτε μας επιτέλους ένα έργο πραγματικά δικό σας! Μην βαπτίζετε δικά σας έργα τα έργα της Περιφέρειας( Αντιπλημμυρικά έργα που τρέχουν τώρα  συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυριών ευρώ, έργα αγροτικής οδοποιϊας ύψους 453 χιλιάδων ευρώ,ακόμη και το έργο του ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Καλ/κας ύψους 400 χιλιάδων ευρώ  ανήκουν στην Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Θ Ε Σ Σ Α Λ Ι Α Σ!!!

Με αφορμή  λοιπόν την εμφανή διαστρέβλωση της αλήθειας ερωτώ:

  1. Κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε υποχρέωση να ενημερώνετε τους πολίτες με πληρότητα και αντικειμενικότητα;
  2. Κύριε Δήμαρχε, δεν γνωρίζετε ότι η παραπληροφόρηση δημιουργεί παρεξηγήσεις που δεν περιποιούν τιμή και άρει την αξιοπιστία του παραπληροφορούντος, καθιστώντας τον αναξιόπιστο;Ο δήμαρχος οφείλει να εμπνέει τους πολίτες και όχι να τους παραπληροφορεί!
  3. Πότε επιτέλους κ. Δήμαρχε η στάση μιας δημοτικής αρχής θα δείξει ότι δεν θυμάται τους πολίτες λίγους μήνες πριν τις εκλογές;

Αγαπητοί συνδημότες

Είχαμε τονίσει εξ αρχής ότι η κριτική μας θα είναι πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας ,και στόχος μας η ανάδειξη της αλήθειας .

Εμείς επιθυμούμε έναν Δήμο δίπλα στον πολίτη που δοκιμάζεται σήμερα έντονα. Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή, όλα με τη μάχη κερδίζονται ,αυτό θέλω να περιμένετε από εμάς. Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις και  δεν υποσχόμαστε για να υποσχεθούμε. ,ούτε πουλάμε μυαλό και θεωρία. Είμαστε πολίτες σε κατάσταση « πολέμου» που διεκδικούν να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα που όλοι βλέπουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλων μας,χωρίς να αλλοιώσουμε το ήθος και τον χαρακτήρα μας.

Ο σημερινός Δήμαρχος καλό είναι μέχρι τις επικείμενες εκλογές που θα παραδώσει την δημαρχία,να αλλάξει ρότα και να συνειδητοποιήσει  έστω και τώρα ότι τα προβλήματα των δήμων απαιτούν διοικήσεις με ανοιχτά αυτιά και μυαλά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.