ΕΠΑΛ Καλαμπάκας – Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

0 271

Στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υλοποιείται Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους αποφοίτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης/ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους). Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα αφορά σε αποφοίτους:

(α) Επαγγελματικών Λυκείων – ΕΠΑΛ,

(β) Επαγγελματικών Σχολών – ΕΠΑΣ και

(γ) αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων – ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας έχουν οι ιδιωτικές Επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές – Ο.Ε., Ε.Ε., – ή κεφαλαιουχικές εταιρίες – Ε.Π.Ε., Α.Ε.) εκτός από: (α) τα νυχτερινά κέντρα, (β) τις εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (άρθρο 20 του ν.2956/2001) και

(γ) τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, με εγγραφή ΚΑΙ δήλωση θέσεων Μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr.

Στο πλαίσιο της Μαθητείας θα χορηγείται στους αποφοίτους υποτροφία 300 € και θα καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων ΕΥΕ ΕΔ, Δικαιούχου των Πράξεων) και δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των Επιχειρήσεων.

Με την παρούσα ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ έως και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10.2013:

α) οι νέες Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα να εγγραφούν ΚΑΙ να δηλώσουν θέσεις Μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr,

β1) οι Επιχειρήσεις που έχουν ήδη εγγραφεί στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, χωρίς να έχουν δηλώσει θέσεις Μαθητείας, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εγγραφής τους ΚΑΙ να δηλώσουν θέσεις Μαθητείας,

β2) οι Επιχειρήσεις που έχουν ήδη εγγραφεί ΚΑΙ έχουν δηλώσει θέσεις Μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, και οι οποίες έχουν παραμείνει κενές, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εγγραφής τους ΚΑΙ τις δηλωμένες θέσεις Μαθητείας, Ή/ΚΑΙ να δηλώσουν νέες θέσεις Μαθητείας (εφόσον έχουν δικαίωμα σύμφωνα με την ΚΥΑ του Προγράμματος).

Τονίζεται ότι εγγραφές και δηλώσεις θέσεων Μαθητείας θα γίνονται από ιδιωτικές Επιχειρήσεις πανελλαδικά εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας) και Νοτίου Αιγαίο (Δωδεκανήσου και Κυκλάδων) (λόγω έλλειψης διαθέσιμης χρηματοδότησης).

Δικαιούχοι Μαθητείας δύναται να είναι οι απόφοιτοι Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

Για πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πρόσκληση παρακαλούνται οι Επιχειρήσεις να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 344 2138 και 210 344 3795 από 09:00 π.μ. έως 15:30 μ.μ. ή να αποστέλλουν e-mail στο helpdesk@mathiteia4u.gov.gr

Για το «Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας, το 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ λειτουργεί γραφείο υποστήριξης του ανωτέρου προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του σχολείου μας στα τηλεφώνα 2432075196, 2432024260 πρωινές ώρες ή στο τηλ.6938381748.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.