Εορτασμός της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Τρικάλων

0 505

Ο  Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Τρικάλων, σας προσκαλεί, στον εορτασμό για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, που η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει να εορτάζεται την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμούνται οι προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ και ΝΕΟΝΙΛΛΗ και τα επτά τέκνα τους, που αποτελούν το πρότυπο των πολύτεκνων οικογενειών.

Καλούμε όλους τους πολύτεκνους και τους φίλους αυτών να παραστούν, στον εορτασμό για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, το πρωί της Κυριακής 04 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων, όπου θα τελεστεί  Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και στη συνέχεια θα προσφερθεί ένα μικρό κέρασμα, στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας.

Αυτή την ημέρα τιμούμε και αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία μας. Βρίσκουμε όμως την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη, σε ακόμη χειρότερη θέση, τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων.

Με ορατό τον κίνδυνο της δημογραφικής κατάρρευσης, είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών που αποτελούν δημογραφικά κίνητρα.

Η Ελλάδα είναι η 2η πλέον γερασμένη χώρα στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών, μετά την Ιταλία, με το ποσοστό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών να έχει φθάσει στο 21%!!

Ορθώς λαμβάνονται μέτρα στήριξης των οικογενειών με ένα , δύο και τρία τέκνα, από τις οποίες και θα προέλθουν οι πολύτεκνες οικογένειες.

Η συγκράτηση όμως της μείωσης του πληθυσμού απαιτεί την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, δηλαδή με 4 ή περισσότερα παιδιά.

Ως μέτρα στήριξης των πολυτέκνων άμεσης προτεραιότητας, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος είναι τα παρακάτω :

  1. Να επανέλθει το ποσοστό 20% για τις προλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, που μειώθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 44402016 στο 15%.
  2. Να καθιερωθεί και για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών, όπως το 20% προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων (όπως ίσχυε για προσλήψεις όλων των άλλων υπουργείων).
  3. Να καθιερωθούν οι ελεύθερες (χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια) μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, που είναι φοιτητές, όπως ίσχυαν για 32 συνεχή χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι Πρυτάνεις.
  4. Να συμπεριληφθούν αυτοτελώς στους φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κλπ., οι Σύλλογοι Πολυτέκνων – Μέλη της ΑΣΠΕ, που τους έθεσε εκτός η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι πλέον να τα στερούνται.
  5. Nα εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελούς διαβιώσεως για τα αυτοκίνητα τους, που εξ ανάγκης και όχι από πολυτέλεια αγόρασαν ένα αυτοκίνητο, για την μεταφορά της οικογένειας τους, που είναι 7θέσιο ή 9θέσιο και τα οποία είναι συνήθως κυβισμού μεγαλύτερου του 1928 κ.εκ.
  6. Να επανέλθει η καταργηθείσα διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 38632010, που παρείχε τη δυνατότητα στους συνταξιούχους πολυτέκνους με ορισμένες προϋποθέσεις, να απασχολούνται άνευ περικοπής της συντάξεως τους.
  7. Να επανέλθει το ποσοστό 10% για την εισαγωγή των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις σχολές της πυροσβεστικής ακαδημίας.
  8. Να παρασχεθεί η δυνατότητα στους δήμους και τις περιφέρειες να χορηγούν, ως δημογραφικά κίνητρα, χρηματικά βοηθήματα στις μητέρες που αποκτούν το 4ο και άνω τέκνο τους και συγχρόνως αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα.
  9. Να επανέλθει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπως θεσπίσθηκε στις 17-12-2004 για τις πολύτεκνες οικογένειες, με απόφαση του τότε υπουργού ανάπτυξης και καταργήθηκε στις      28-1-2018 με απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος.

Η πολύτεκνη οικογένεια παρά τις περικοπές και τις δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων δικαιούται και απαιτεί αξιοπρέπεια.      Η ειδική μέριμνα για την πολύτεκνη οικογένεια, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, πρέπει να γίνει πράξη.

Με την ευκαιρία του εορτασμού ευχόμαστε σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες,  Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη στον αγώνα μας για μια καλύτερη και δημιουργική ζωή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
  Βήτας Κωνσταντίνος                                       Παπαχρήστος Αθανάσιος

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.