Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων – Ζητάμε συνεργατικότητα, όχι εκ προοιμίου τιμωρία

0 599

Μετά από δύο – και πλέον – χρόνια υπολειτουργίας, μετά από δύο – και πλέον – χρόνια ανείπωτης οικονομικής αιμορραγίας, οι τουριστικές επιχειρήσεις των Τρικάλων, των Μετεώρων, οι τουριστικές μονάδες της περιοχής μας, προσπαθούν να πάρουν την πρώτη υποσχόμενη ανάσα, μέσα σε ένα περιβάλλον που ωστόσο εξακολουθεί να μας θυμίζει τον κακό του εαυτό, καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη αύξηση του κόστους λειτουργίας και τις άνευ προηγουμένου πληθωριστικές τάσεις.

 

Και μέσα σε όλο αυτό το μίγμα, μέσα σε ένα πλαίσιο όπου προσδοκούμε ότι  η Πολιτεία θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, οι επιχειρήσεις μας γίνονται καθημερινά μάρτυρες διαρκών, επίμονων και εξαιρετικά αυστηρών (έως υποχόνδριων) ελέγχων από σειρά Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν βαλθεί να ανταγωνιστούν η μία την άλλη με έπαθλο την «κεφαλή του “απατεώνα” ξενοδόχου επί πίνακι».

 

Να αποσαφηνίσουμε μια κι έξω το εξής:

 

Ουδείς αντιτάσσεται στην διενέργεια ελέγχων όπου σκοπό έχουν την υπόδειξη, την συμβουλή,  την παρότρυνση. Ουδείς φέρει αντίρρηση στον έλεγχο ο οποίος θα εντοπίσει τον τοξικό επαγγελματία που δημιουργεί πρόβλημα σε μια ενσυνείδητη επαγγελματική πλειοψηφία.

 

Όμως η διαρκής και επίμονη ελεγκτική ένταση, με συχνότητα μεγαλύτερη από εκείνην της επίσκεψης των πελατών μας (!)  όχι μόνο δημιουργεί εύλογες απορίες σε όλο τον τραυματισμένο τουριστικό κλάδο της περιοχής μας, αλλά εντείνει το αίσθημα αδικίας, σε μία Πολιτεία που απλώς χαϊδεύει τα εξωπαράσιτα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

 

Ζητάμε συνεργατικότητα, όχι εκ προοιμίου τιμωρία.

 

Ζητάμε ανάπτυξη, όχι μια σφαίρα στον κρόταφο των επιχειρήσεών μας.

Υ.Γ.  Το ποσό του προγράμματος οικονομικής στήριξης λόγω πανδημίας ‘ΑΝΑΣΑ ‘φορολογήθηκε ως εισόδημα με 22% και σε πολλές περιπτώσεις κατασχέθηκε από την εφορία επιπλέον ποσοστό 30%

 

Το ΔΣ

Ιωάννης Κουρούπας

Κώστας Παπαπούλιος

Στέλλα Γκιάστα

Σπύρος Νικολογιάννης

Σωτήρης Αλεξίου

Παύλος Πλακιάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr