Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς που έλαβαν τα όργανα του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά

0 1.100

Οι γονείς οι συγγενείς και οι φίλοι του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που πέθανε από καρδιακή ανακοπή θα πουν σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα το τελευταίο αντίο στο παιδί, τα όργανα του οποίου δώρισαν οι γονείς του για να σώσουν άλλα παιδιά.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη λήψη των οργάνων στις 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής για την απόφαση που πήραν να μοιράσουν ζωή σε παιδιά που χαροπαλεύουν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η μητέρα του 6χρονου μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία.

Αντίστοιχα, οι πνεύμονες θα δώσουν ζωή σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών ενώ σε λήπτες εδώ στην Ελλάδα θα δοθούν οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr