Ενορία Διάβας: Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων

0 1.108

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου η ενορία μας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Διάβας, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων.

Συγκεντρωθήκαμε πενήντα δύο (52) προσκυνητές από την Διάβα και την Καλαμπάκα και ταξιδέψαμε μέσα σε ένα, απαράμιλλης ομορφιάς, τοπίο προς την Ιερά Μονή. Φτάνοντας στην Ιερά Μονή, οι Αδελφές της Μονής μας δέχτηκαν με πολύ αγάπη και καλοσύνη. Ακολούθως, τελέσαμε τον Εσπερινό μέσα σε ένα μοναστηριακό κατανυκτικό κλίμα που μας άγγιξε όλους. Στη συνέχεια οι Αδελφές της Μονής μας φιλοξένησαν στο Αρχονταρίκι της Μονής και απολαύσαμε την Αβραμιαία φιλοξενία.

Η Αδελφή Επίχαρης μας μίλησε με γλαφυρό τρόπο για καίρια πνευματικά ζητήματα ζωής και συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός της ιεραρχίας που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, τονίζοντας πως ο καθένας μας έχει έναν προϊστάμενο διοικητικό και πνευματικό που βρίσκεται πάνω από εκείνον και πως οφείλουμε μέσα στην Εκκλησία να μην εναντιωνόμαστε στον Επίσκοπο ή στον Ιερέα αλλά να λέμε ‘’να ‘ναι ευλογημένο’’, γιατί αυτό είναι το ύφος της πνευματικής ζωής και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους μας. Επίσης, τόνισε την αξία του πνευματικού – εξομολόγου μέσα στην ενοριακή ζωή. Στο τέλος, κατόπιν παρακλήσεως της, σύντομο λόγο απηύθυνε προς όλους ο εφημέριος της Διάβας, ο οποίος συμφώνησε με τα όσα έθιξε η Αδελφή, σχετικά με το θέμα της ιεραρχίας και του εξομολόγου και στάθηκε στο ζήτημα του πνευματικού, σημειώνοντας πως όλοι οι άνθρωποι αμαρτάνουν και περισσότερο με τους λογισμούς και πως δεν υφίσταται άλλος τρόπος συγχώρησης των αμαρτιών μέσα στην Εκκλησία, παρά μόνο μέσα από την εξομολόγηση που αλλάζει και αναγεννά πνευματικά την ανθρώπινη ύπαρξη.

Αφού επισκεφτήκαμε την Έκθεση της Ιεράς Μονής, όλοι φύγαμε με μεγάλη χαρά και αγαλλίαση, συμπαρασύροντας μαζί μας όσα μυστικά βιώσαμε μέσα από την συνάντηση με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.