Ενώνονται «Επί Σταγών» και Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων για τα παιδιά

0 833

Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» και ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων ( ΣΚΑΜ ) συμπράττουν και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, καλούν στην πόλη μας ένα μεγάλο διαχρονικό επαναστάτη: τον Καραγκιόζη.

Το λαϊκό θέατρο σκιών αντιπροσωπεύει μια ιδιότυπη μορφή θεατρικής τέχνης. Οι καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών δεν κινούν μόνο τις φιγούρες, αλλά κάνουν πολλούς ρόλους μιμούμενοι διαφορετικές φωνές και πολύ συχνά τραγουδούν, για να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της παράστασης. Κοντά μας λοιπόν, ένας από τους μεγάλους στο είδος, ο πολυτάλαντος Άθως Δανέλλης.

Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.

Από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.

Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών (ιστορία και θεωρία, ύφος και μίμηση, ρόλος της μουσικής στην παράσταση, κατασκευή και ζωγραφική φιγούρας, σκηνικού και ρεκλάμας) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων.

Έτσι οι μικροί φίλοι της πόλης μας, και όχι μόνο, θα έχουν φέτος τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Άθω Δανέλλη, που θα τους διδάξει την τέχνη του θεάτρου σκιών, την κατασκευή και ζωγραφική της φιγούρας. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την λαϊκή τέχνη του Καραγκιόζη, καθώς και τη δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των γενεών.

Το Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ στις 18:30.

Την ίδια μέρα στις 21:00 έρχεται η μεγάλη στιγμή: ο Άθως Δανέλλης θα δώσει παράσταση για μικρούς και μεγάλους στον ίδιο χώρο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.