Ενημερωτική Ημερίδα την Πέμπτη από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα:

0 170

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα:

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα: «ΕΤΕΑΝ Α.Ε.: Ενεργές Δράσεις και Επιχειρηματικότητα», την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).

Επίσημος προσκεκλημένος και εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. κ. Γιώργος Γεροντούκος.

Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ είναι ένα χρηματοπιστωτικός φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, άρρηκτα συνδεδεμένος με την διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση με στόχο την στήριξη τους για την υλοποίηση πάσης φύσεως δραστηριοτήτων επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν οι επιμέρους δράσεις που υλοποιεί η ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την διευκόλυνση των μικρομεσαίων οικονομικών μονάδων στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών και επενδυτικών τους σχεδίων. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στα εξής:

– Αναδιάρθρωση δανείων κεφαλαίου κινήσεως με την εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Από το Δεκέμβριο του 2012 παρασχέθηκε δυνατότητα επιμήκυνσης μέχρι τον Μάιο του 2014 της διάρκειας αποπληρωμής των υπολοίπων δανείων κεφαλαίου κίνησης (με ή χωρίς επιδότηση επιτοκίου) που χορηγήθηκαν με την εγγύηση της προκατόχου της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, τα οποία, λόγω της κρίσης και της συνακόλουθης αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους
– ΤΕΠΙΧ – Επιχειρηματική Επανεκκίνηση: Παροχή δανείων χαμηλού κόστους για την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων ή λειτουργικών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, εντός της ελληνικής επικράτειας.
– Πρόγραμμα εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την έκδοση εγγυητικών επιστολών: Παροχή εγγύησης για την έκδοση εγγυητικών επιστολών από τράπεζες υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ορισμένου ποσού και χρόνου. Εντάσσονται εγγυητικές επιστολές συμμετοχής σε διαγωνισμούς, καλής εκτέλεσης, προκαταβολής, παρακρατήσεων, καλής πληρωμής, λήψης προκαταβολών κρατικών ενισχύσεων.
– Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας: νέο Ταμείο Δανειοδοτήσεων για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων με σκοπό την υλοποίηση επενδυτικών τους σχεδίων που υποβάλλονται προς ένταξη στα Μέτρα 121, 123 Α, 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.