Ενημέρωση για την τηλεκπαίδευση των μαθητών

0 818

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλες τις περιοχές στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Εξαιρούνται σχολεία Δήμων/Περιοχών όπως Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου, Κυψέλης, που επλήγησαν με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel και οι συνθήκες δεν βοηθούν , προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

Όλοι οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι σχολείων να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα γίνεται κανονικά και υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση.

Ταυτόχρονα να αποστείλουν άμεσα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις – συνδέσμους webex όλων των εκπαιδευτικών, ώστε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 να πραγματοποιηθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση.

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις οι αρμόδιοι, κατά τον νόμο,
Δήμοι αποφασίσουν ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Αγαπητοί/ές Διευθυντές/ντριες

Μετά τις αποφάσεις των Δήμων και του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των σχολικών μονάδων έως και την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, παρακαλούμε για τις ακόλουθες ενέργειες:

Οδηγίες για τους/τις Διευθυντές/ντριες που πρέπει έπειτα αντίστοιχα να αποστείλουν σήμερα σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς:

  1. Ενημέρωση των γονέων και εκπαιδευτικών με μαζική αποστολή email μέσω MySchool, σήμερα Κυριακή, ότι αναβάλλεται ο αυριανός αγιασμός.
  2. Σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, πρέπει να γίνουν τα εξής:

 

3) Ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου σας για την επικείμενη έναρξη της τηλεκπαίδευσης από Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου (γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς, λεπτομέρειες για τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου).

4) Αποστολή της διεύθυνσης του webex του Διευθυντή σχολείου στους γονείς (με το παρακάτω προτεινόμενο κείμενο που μπορείτε να διαμορφώσετε και εσείς κατάλληλα) και τους εκπαιδευτικούς σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου για να συνδεθούν αρχικά όλοι εκεί στις 9:00. π.μ.

 

Ο Διευθυντής ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη (θα πρέπει να έχει γίνει σίγαση όλων των μικροφώνων των μαθητών/τριών) καλωσορίζει τους/τις μαθητές/τριες και στη συνέχεια αφού δοθούν βασικές οδηγίες μοιράζονται σε τμήματα με ένα υπεύθυνο εκπαιδευτικό που θα ορίσει ο Διευθυντής σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς (θα δοθεί στο chat του webex εκείνη την στιγμή λίστα με τις διευθύνσεις webex των καθηγητών ανά τμήμα (π.χ. στην διεύθυνση χχχχ θα πρέπει να συνδεθούν οι μαθητές της Α’ τάξης ή τμήματος). Οι καθηγητές/τριες όταν θα μπουν στις ψηφιακές τους τάξεις αντίστοιχα θα εξηγήσουν στους μαθητές/τριες αν χρειαστούν βιβλία για τις δυο επόμενες ημέρες της τηλεκπαίδευσης θα χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά βιβλία (http://ebooks.edu.gr/ebooks/). Επίσης οι καθηγητές/τριες θα απασχολήσουν τους/τις μαθητές/τριες τουλάχιστον 2 ώρες (γνωριμία, τυχόν τεχνικές απορίες των μαθητών, πληροφορίες για τις επόμενες ημέρες που θα σταλεί πρόγραμμα, κ.ά.). Καλό θα είναι εκ των προτέρων να υπάρχει έτοιμο σε ένα αρχείο word διευθύνσεων webex καθηγητών ανά τμήμα ή τάξη ώστε εκείνη την στιγμή να γίνει copy-paste στο chat και να κάνουν είσοδο οι μαθητές). Ο κάθε εκπαιδευτικός του τμήματος ή της τάξης κρατάει μια λίστα παρουσιών ώστε να ενημερώσει τον/την Διευθυντή/ντρια ποιοι απουσίαζαν ή δεν μπόρεσαν να συνδεθούν ώστε να επικοινωνήσει ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας με τον/την μαθητή/τρια μέσω του γονέα για να βοηθήσει να επιλυθεί το ζήτημα ή αν μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια.

 

5) Αποστολή με email στους κηδεμόνες του ωρολογίου προγράμματος της τηλεκπαίδευσης για Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και των συνδέσμων με τις αίθουσες των εκπαιδευτικών στο Webex την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

 

6) β) Όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συνδεθεί στο Webex ποτέ ή δεν έχουν καν λογαριασμό στο ΠΣΔ (πχ. κάποιοι αναπληρωτές), θα πρέπει να ενημερωθούν από εσάς (ή από υπεύθυνο εκπαιδευτικό του σχολείου σας) για το τι πρέπει να κάνουν (επισυνάπτεται αρχείο με σχετικές οδηγίες).

 

7) Έλεγχος μέσα από την σελίδα: https://register.sch.gr/studentsadmin για το αν έχουν δημιουργηθεί οι απαιτούμενοι λογαριασμοί των μαθητών – αν όχι, να δημιουργηθούν από την σχολική μονάδα (με συνεννόηση με τους κηδεμόνες, αν κριθεί απαραίτητο).

 

Στο email θα πρέπει επίσης να αναφέρετε το τι πρέπει να διασφαλίσουν οι γονείς για τους λογαριασμούς των μαθητών στο Π.Σ.Δ., μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, όταν και για όσο αυτό απαιτηθεί (παρακάτω υπάρχει ένα σχετικό ενδεικτικό κείμενο) έως Δευτέρα βράδυ.

 

Προτεινόμενο κείμενο προς τους γονείς που μπορούν να αποστείλουν οι Διευθυντές/ντριες σήμερα Κυριακή όσο το δυνατόν άμεσα.

 

Αγαπητοί γονείς,.

 

Μετά τις αποφάσεις των Δήμων της Π.Ε. Τρικάλων και του Υπουργείου Παιδείας για προσωρινή αναστολή των σχολικών μονάδων έως και την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η αυριανή εκδήλωση του αγιασμού του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες θα ξεκινήσουν αύριο τηλεκπαίδευση (γνωριμία και διευκρινίσεις διάρκειας 2-3 ωρών) στον παρακάτω σύνδεσμο του Διευθυντή της σχολικής μονάδας ………………………………….. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα ενημερωθούν ώστε να μεταβούν στο σύνδεσμο του τμήματος τους όπου θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός που θα τους ενημερώσει για την ροή της εκπαίδευσης. Από Δευτέρα θα σας σταλεί το πρόγραμμα της Τρίτης και Τετάρτης καθώς και οι σχετικοί σύνδεσμοι με τις αίθουσες των εκπαιδευτικών στο Webex.

 

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε οργανωμένα και συντεταγμένα να λειτουργήσουμε την Τρίτη και Τετάρτη ώστε να μην χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες. Όποιοι μαθητές/τριες έχουν δυσεπίλυτα προβλήματα πρόσβασης (π.χ. λόγω εξοπλισμού ή σύνδεσης στο διαδίκτυο) μπορούν να ενημερώσουν οι γονείς τηλεφωνικά ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο μπορούν την σχολική μονάδα για την διαδικασία τις επόμενες ημέρες και να βοηθηθούν. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας δεν είναι φέρουμε αναστάτωση ειδικά σε οικογένειες που έχουν προβλήματα μετά από την πρόσφατη θεομηνία, αλλά ούτε και να βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών/τριών τις επόμενες τρείς μέρες που προβλέπεται πάλι έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Σας παρακαλούμε να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας διαθέτουν τα στοιχεία σύνδεσης στον  λογαριασμό τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αν ο/η μαθητής/τρια δεν θυμάται τα στοιχεία του, επικοινωνήστε με την διεύθυνση του σχολείου μας για να σας γνωστοποιήσουμε εκ νέου τα στοιχεία του. Αύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, θα σας αποστείλουμε ενημερωτικό με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Τρίτης και Τετάρτης, καθώς και τους συνδέσμους για τις ηλεκτρονικές αίθουσες των εκπαιδευτικών.

ΑΡΧΕΙΑ

ΓΟΝΙΚΗ_ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ_ΜΑΘΗΤΗ_ΣΕ_ΜΑΘΗΜΑΤΑ_ΣΤΟ_ECLASS

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΕ 7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οδηγίες sch – webex για Εκπαιδευτικούς

ΟΔΗΓΙΕΣ_ΕΞ_ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr