Έναρξη Κατηχητικών Συναντήσεων στην ενορία της Διάβας

0 553

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Επισκόπου μας κ.κ. Θεοκλήτου, ξεκινάμε τις κατηχητικές συναντήσεις στην ενορία του αγίου Δημητρίου Διάβας. Αυτό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί ο αγιασμός.

Σας προσκαλώ όλους τους μαθητές της Διάβας, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σε συνάντηση. Στις μέρες μας όπου αγνοείται ο Χριστός, ελάτε να γνωρίσουμε το πρόσωπο Του. Να δούμε ποιος είναι, τί είναι η Εκκλησία, ποιοι οι άγιοι μας, ποια είναι η λατρεία μας. Ξεκινήσαμε μαζί να πίνουμε καφέ στις καφετέριες της Διάβας. Σας προσκαλώ ξανά με πολύ αγάπη και αναμένω να συναντηθούμε, αυτή τη φορά στην Εκκλησία.

Εκεί όπου υπάρχει άφθονη ομορφιά, χαρά, γαλήνη, ισορροπία. Σ’ έναν χώρο όπου θα γνωρίσουμε καλύτερα το πρόσωπο του Χριστού, αλλά κι ο ένας τον άλλον. Και στην αυλή της Εκκλησίας, στη χαριτωμένη μας πλατεία, θα παίξουμε, θα τρέξουμε, θα γελάσουμε. Αν χρειαστεί, θα βγάλω ακόμη και το ράσο, για να τρέξουμε και να παίξουμε, ώστε να γίνω για όλου σας τα πάντα. Κι αυτό, δεν είναι δικό μου. Το εξέφρασε ο απόστολος Παύλος όταν είπε «σε όλους έγινα τα πάντα ώστε με κάθε τρόπο να σώσω μερικούς».

Ελάτε, ελεύθερα, στην Εκκλησία. Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλετε. Γνωρίσετε και αμφισβητήσετε. Αλλά πρώτα, γνωρίσετε. Συναντηθείτε με τη ζωή της Εκκλησίας που έχει τέτοια πνευματικότητα που θα ολοκληρώνει τη ζωή σας. Στις κατηχητικές μας συναντήσεις κανείς δεν θα σας κουνήσει το δάχτυλο. Κανείς δεν θα σας μαλώσει. Κανείς δεν θα σας το παίξει αυθεντία. Χορτάσαμε από αυθεντίες. Όλοι μας. Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε. Είστε οι καλύτεροι μου φίλοι. Πολλές φορές με συγκινείτε και πολλές φορές μου δίνετε δύναμη να ελπίζω μαζί σας..

 

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Διάβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.