Ένα όμορφο πέρασμα από τα Μετέωρα

0 727

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στα πλαίσια ενός προγράμματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητρόπολης Βόλου, μία ομάδα προσκυνητών με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Ακαδημίας Δρ. Θεολογίας κ. Παντελή Καλαϊτζίδη, πέρασε από την περιοχή μας και επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές των Μετεώρων.

Ουκρανοί κληρικοί και λαϊκοί γευμάτισαν στην Καλαμπάκα και στην συνέχεια αναχώρησαν με κατεύθυνση την πόλη του Βόλου. Ανάμεσα τους και η Λυδία από την Ουκρανία, την οποία γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν με δύο φίλες της εκκλησιάστηκε στην ενορία μας και στη συνέχεια συζητήσαμε για ποικίλα θέματα πίνοντας καφέ σε ένα άκρως χειμωνιάτικο τοπίο, στην Διάβα. Ενδιαφέρουσα η κουβέντα κατά τη διάρκεια του γεύματος με τον ιερομόναχο π. Ιώβ από το Λβιβ της Ουκρανίας και τη σύζυγο του κ. Παντελή Καλαϊτζίδη, καθηγήτρια θεολόγο. Λίγο αργότερα στην παρέα μας προστέθηκε και ο αγαπητός μας κ. Γιάννης Πεντεδήμος, Επίτροπος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παντελής Καλαϊτζίδης αποτελεί ένα πρόσωπο με βαθιά θεολογική γνώση, σπουδαίες περγαμηνές, πλούσιο συγγραφικό έργο, συμμετοχές σε συνέδρια ανά τον κόσμο και η γνωριμία μας κρατάει χρόνια. Η συνεισφορά του στα θεολογικά γράμματα και πράγματα είναι αξιόλογη και η εργασία του στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου τεράστια.

 

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος

Εφημέριος Διάβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr