Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας – Επιστολή προς τους Δήμους Καλαμπάκας και περιοχής

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας και του γειτονικούς Δήμους της Καλαμπάκας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας και αναφέρει τα παρακάτω:

0 164

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας και του γειτονικούς Δήμους της Καλαμπάκας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας και αναφέρει τα παρακάτω:

φωτο αρχείου

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας και του γειτονικούς Δήμους της Καλαμπάκας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας και αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμοι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι»

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ακολουθούμενες πολιτικές και οι συνέπειές τους στην ελληνική οικονομία οδήγησαν σε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Στην πόλη μας, πολλαπλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με επιχειρήσεις, εμπορικές, βιοτεχνικές, επαγγελματικές και τουριστικές να οδηγούνται καθημερινά και  με μαθηματική ακρίβεια σε δύσβατα μονοπάτια! Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάζονται να καταφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος και αυτός είναι περιορισμένος, αφού γνωρίζεται όλοι σας πως οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις «στρόφιγγες» της χρηματοδότησης και σε βάρος της αγοράς. Ο τουρισμός, της περιοχής μας αντιμετωπίζει και αυτός τις επιπτώσεις της κρίσης και σημειώνει σημαντική πτώση.

Έντονα είναι και τα φαινόμενα των ακάλυπτων επιταγών που έχουν οδηγήσει τους επιχειρηματίες σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι ανάγκες για κεφάλαια κίνησης σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε δεινή θέση.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση και οικονομικό αδιέξοδο. Με βάση τις απόψεις των φορέων και επιχειρηματιών του νομού, προτείνουμε και ζητούμε την καλλιέργεια κλίματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών – εμπόρων και των εργασιακών τάξεων της κοινωνίας μας.

Η στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, προϋποθέτει τη βούληση όλων των φορέων εκπροσώπων- καταναλωτών – εμπόρων – βιοτεχνών και εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, η ανοιχτή τοποθέτησής σας είμαστε βέβαιοι πως θα παρακινήσει τους ντόπιους καταναλωτές, να προτιμήσουν την τοπική αγορά.

Εκτιμούμε πως έφτασε η εποχή που πρέπει να στηριχτούμε ως τοπική κοινωνία στα πόδια μας. Ας αναζητήσουμε, με τη στήριξη, τη βοήθεια σας και των τοποθετήσεων σας μέσω των τοπικών ΜΜΕ αλλά και των προσωπικών σας επαφών, τις δυνατότητές μας και τις προϋποθέσεις για να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως κοινωνία.

Προτείνουμε να αποδεχτείτε τις παρακάτω προτάσεις μας:

1. Δημιουργία άμεσα θέσεων στάσης και σταθμεύσεις των τουριστικών λεωφορείων μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας.

 

2. Παρουσία στη λαϊκή αγορά, μόνον των νόμιμων εμπόρων και πάταξη κάθε μορφής παραεμπορίου με εφαρμογή του νομού περί λαϊκών αγορών.

 

3. Προτείνουμε να συμβάλλεται με κοινή σας επιστολή προς την κεντρική εξουσία, ώστε να εξεταστεί το “πάγωμα” των εμπορικών δανείων απ’ όλες τις τράπεζες για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (ένα με δυο έτη), προκειμένου να δοθεί ώθηση στην αγορά και να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε στις προτάσεις μας, αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση και τοποθέτηση σας».

 

Σας ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων…

 

Με τιμή

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.