Ελπίδα ή τοξικότητα; – Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

0 746

Όταν ο σοφός λαός θέλει να εκφράσει την έντονη διαφορά κάποιου μέσα σε ένα σύνολο χρησιμοποιεί τη φράση : ‘’σαν τη μύγα μες το γάλα’’. Έτσι ακριβώς ξεχώρισε και ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Σωτήρης Παπαχρήστος στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τα σημαντικά θέματα του Δήμου για άλλη μια φορά υπονομεύτηκαν από τις ανούσιες εντάσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ατελείωτης τοξικής μονομαχίας μεταξύ του κ. Αλέκου και του κ. Αβραμόπουλου. Σε κάθε δημόσιο βήμα δράττουν την ευκαιρία να επιτεθεί ο ένας στον άλλο , πολλές φορές και με ανήθικο τρόπο, αφήνοντας στην άκρη κάθε ουσιαστική τοποθέτηση. Η ίδια τοξικότητα εμφανίστηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναμφίβολα κανένας δημότης δεν είναι περήφανος με την εικόνα ενός δημοτικού συμβουλίου που περισσότερο παραπέμπει σε καφενείο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν και ανάμεσα τους ο κ. Παπαχρήστος που τοποθετήθηκε με θεσμικότητα και επιχειρήματα αποφεύγοντας να συμμετάσχει σε μια διαμάχη χωρίς ουσία.

Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι ο δήμος Μετεώρων έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Μια ελπίδα που χάθηκε από την αποτυχημένη διακυβέρνηση της τωρινής δημοτικής αρχής. Εξ άλλου, οι δύο παρατάξεις φαίνεται πως ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εξουσία, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των πολιτών. Ο βούρκος και η λασπολογία στο δημόσιο λόγο πρέπει να αντικατασταθούν από τοποθετήσεις με πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον. Οι δημότες έχουν ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα γνωρίζει και θα σέβεται τους θεσμούς τους οποίους από ότι φαίνεται καταπατούν καθημερινά οι κυβερνώντες του δήμου.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, ο δήμος μας αξίζει πολύ καλύτερη διακυβέρνηση από αυτή που είχε τις δύο τελευταίες τετραετίες. Ο κ. Παπαχρήστος με τον υπό σύσταση συνδυασμό του αποδεικνύουν καθημερινά πως η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι χαώδης. Είναι διαφορά πολιτική, ιδεολογική και αξιακή. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι προοδευτικοί δημότες βλέπουν στη συγκεκριμένη παράταξη την ελπίδα που έχει χαθεί.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.