ΕΛΜΕ Τρικάλων: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

0 304

ΘΕΜΑ: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.

Η ΟΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από την Ο.Λ.Μ.Ε. τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από Ο.Λ.Μ.Ε –  Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στη Βουλή.)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων σε συνεργασία με  το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου και συνδιοργανώνουν κοινή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/1 στις 13.30 στα γραφεία της ΔΔΕ (πλατεία ΟΤΕ)

Για τη διευκόλυνση στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται την  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Πέμπτη 23/1, τόσο στην πόλη μας όσο και στην Αθήνα εκτός των 3ωρων στάσεων εργασίας της ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Τρικάλων κηρύσσει επιπλέον 2 συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού και 3 τελευταίες  του απογευματινού κύκλου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε  μαζική συμμετοχή 

στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ, ώρα 13:30πμ

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΜΟΥΤΟΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.