“Ελευθερία” το όνομα της επιχείρησης για τον εμβολιασμό στην χώρα

1 269

Ελευθερία θα είναι, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, το όνομα της επιχείρησης, που θα σχετίζεται με τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας.  Στην κυβέρνηση τρέχουν προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος.

Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο δεδομένο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα… ανάψει πράσινο φως για το εμβόλιο μία εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Η προμήθεια των πρώτων εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας θα γίνει άμεσα και οι εμβολιασμοί δύναται να ξεκινήσουν ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα. Στόχος; Να δομηθεί ένα υψηλό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία και αυτό θα επιτευχθεί με τον εμβολιασμό του 60% έως 70% της κοινότητας.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το νέο μεγάλο στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού. Είναι μία ακόμα πρωτόγνωρη πρόκληση. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, ούτε υπάρχει αποκρυσταλλωμένη εμπειρία. Υπάρχει, όμως, η αδήριτη, η αδιαπραγμάτευτη ανάγκη αυτή η μεγάλη άσκηση να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και με επιτυχία. Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Υπουργός Υγείας, οργανώνει και εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου. Με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε εργαλείο που θα έχει στα χέρια της και κάθε τρόπο επικοινωνίας, που θα αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της εκστρατείας ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

  •     Θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, κατανεμημένα στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.
  •     Εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Εάν παραληφθούν περισσότερα εμβόλια -τον ίδιο μήνα- ενδέχεται, εφόσον χρειαστεί, να δρομολογηθεί η δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.
  •     Πρώτα θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.
  •     Οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίσουν εμβολιασμό μέσω sms, διαδικτυακά, ή τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.
  •     Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.

madata.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Πεζοδρομιάκιας λέει

    Μόνο μην βγει στο τέλος “Μπουλασιλίκη – Νταμίρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.