Εκτίμηση του καιρού για τον Δεκέμβριο 2022

0 1.431

Η εκτίμηση Νοεμβρίου σύμφωνα με το weathergroup.gr πήγε πολύ καλά αφού εντόπισε με σαφήνεια τις περισσότερες από τις κανονικές βροχές που θα σημειώνονταν τελικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Επίσης πήγε μέτρια έως καλά στην αποτύπωση των θερμοκρασιών αφού αυτές τελικά βρέθηκαν στους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα μιας και βρεθήκαμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο θερμό τομέα των κακοκαιριών.

Για το Δεκέμβριο 2022 ο δείκτης ΝΑΟ θα βρεθεί αρχικά σε τιμές αρνητικές σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ έως και τουλάχιστον τις 15 με 18 του μήνα όπου σταδιακά θα αρχίσει να επιστρέφει προς ελαφρώς αρνητικές και ουδέτερες τιμές. Τέλος φαίνεται ότι μέχρι στο τέλος του μήνα θα βρεθεί σε ουδέτερες τιμές άλλες φορές λίγο πάνω και άλλες φορές λίγο κάτω από το μηδέν.

Ο δείκτης ΑΟ  θα βρίσκεται και αυτός βασικά σε πολύ αρνητικές τιμές έως και τις 11 του μήνα ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί σταδιακά προς τις ουδέτερες και στη συνέχεια προς τις θετικές τιμές κυρίως προς τις 12 με 17 του μήνα. Στη συνέχεια υπαρχαν μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί σε οριακά ή και ελαφρώς αρνητικές τιμές έως και το τέλος του χρόνου.

Τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε δείχνουν την παρακάτω εικόνα για το Δεκέμβριο του 2022.

1 έως 5 Δεκεμβρίου.

Αρχικά κακοκαιρία με αρκετές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να παραμένουν κατά περιόδους κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά Ηπειρώτικα. Θερμοκρασία γενικά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

6 έως 10 Δεκεμβρίου.

Σχετική βελτίωση του καιρού στα ανατολικά και νότια παραμονή των φαινομένων στην δυτική Ελλάδα κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολύ λιγότερα τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα δυτικά τα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια και αργότερα και ηπειρωτικά τμήματα.

 

11 έως 15 Δεκεμβρίου.

Σχετικά ήπιος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αρκετά φαινόμενα  στα δυτικά κεντρικά βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο weathergroup.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr