Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν: Κανείς δεν θα μας απειλήσει

0 1.459

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε ο πρόεδρος της ΡωσίαςΒλαντίμιρ Πούτιν, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, 3 Μαρτίου, και όσο η επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία συνεχίζεται για έβδομη ημέρα.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, η «επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωράει βάσει σχεδίου. «Όλοι οι αρχικοί μας στόχοι εκπληρώνονται με επιτυχία», είπε και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν θα μάς απειλήσει». Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ουκρανοί και ρώσοι είναι «ένας λαός» αλλά οι ουκρανοί «υφίστανται πλύση εγκεφάλου και δρουν υπό απειλή». Ο Πούτιν επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι η Ρωσία πολεμά τους «νεοναζί», ενώ κατηγόρησε τα ουκρανικά στρατεύματα ότι χρησιμοποιούν τους άμαχους ως  «ανθρώπινες ασπίδες». Πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παρείχαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για απομάκρυνση των αμάχων, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ουκρανικής πλευράς, και ότι ουκρανοί «εθνικιστές» είναι αυτοί που την εμποδίζουν.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τους ρώσους στρατιώτες για τη «γενναιότητά» τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πραγματικούς ήρωες» και υποστήριξε ότι, οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι παραδείγματα του «ηρωισμού» τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr