Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ανέλυσε στους Συμβούλους τους λόγους του κατεπείγοντος της Συνεδρίασης λέγοντας πως σχετίζεται με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι γέφυρες Σαρακίνας (τοξωτή) και Διάβας.

0 49

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ανέλυσε στους Συμβούλους τους λόγους του κατεπείγοντος της Συνεδρίασης λέγοντας πως σχετίζεται με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι γέφυρες Σαρακίνας (τοξωτή) και Διάβας.

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ανέλυσε στους Συμβούλους τους λόγους του κατεπείγοντος της Συνεδρίασης λέγοντας πως σχετίζεται με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι γέφυρες Σαρακίνας (τοξωτή) και Διάβας.
Ανέφερε πως η γέφυρα (μνημείο) Σαρακίνας κινδυνεύει και μέχρι τώρα παρ’ όλες τις προσπάθειες χρηματοδότησης που είχαν γίνει, δεν ευόδωσαν.
Είπε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τα μεγάλα κομμάτια (καμάρες) που αποκολλήθηκαν πριν 100 – 150 χρόνια και έπεσαν στο ποτάμι. Η διάβρωση του πυθμένα από το νερό έδειξε τα κομμάτια αυτά που πρέπει να απομακρυνθούν και να τοποθετηθούν στο μέλλον εκεί που ήταν.
Ενημέρωσε πως την ίδια ημέρα που η εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ» και το «Ράδιο Σταγών» δημοσιοποίησαν το πρόβλημα μετά την προτροπή του προέδρου Σαρακίνας Γιώργου Μπερντέ, αυτός και ο Νομάρχης επισκέφτηκαν την Γέφυρα Σαρακίνας και η αντίδραση ήταν άμεση.
Ο Νομάρχης εξοικονόμησε πιστώσεις από το υστέρημα των εσόδων της Νομαρχίας αφού πείστηκε πως αν άμεσα δεν γίνει κάτι, ίσως τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει γέφυρα.
Η Νομαρχία χρηματοδότησε με 86 χιλιάδες τα έργα για την προστασία των Γεφυριών και ο Δήμος Καλαμπάκας ανέλαβε την σύνταξη των Μελετών και την απευθείας ανάθεση για να ξεκινήσουν το συντομότερο.
Οι μελέτες συντάχθηκαν από μηχανικό του Δήμου και το Συμβούλιο πρέπει να επικυρώσει αυτές.
Αποχώρησε η Αντιπολίτευση
Ο κ. Σακελλαρίου στην εισήγησή του ανέφερε πως δεν θεωρεί πως έπρεπε να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο αφού η μελέτη συντάχθηκε πριν από μια εβδομάδα (21 του μηνός). Κατά καιρούς ο κ. Σακελλαρίου έχει τονίσει ότι διαφωνεί και με τις απ’ ευθείας αναθέσεις.
Ο κ. Τσουρβάκας είπε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στην συζήτηση ενός προβλήματος αφού δεν γνωρίζει πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Θεωρεί πως όλα τα προβλήματα στις γέφυρες προέκυψαν από την ανεξέλεγκτη λήψη αδρανών υλικών (αμμοληψία).
Θεωρεί πως όλα αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους και τα ευρήματα θα πάνε χαμένα.
Ο κ. Σακελλαρίου με τους Συμβούλους του αποχώρησε από την συνεδρίαση και ακολούθησε και ο κ. Τσουρβάκας.
Παρέμεινε η κ. Γρηγοροπούλου και ο Πρόεδρος Σαρακίνας κ. Μπερντές και φυσικά οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ο κ. Μπερντές είπε πως οι εργασίες στην γέφυρα έπρεπε να γίνουν από παλιά και ότι ο κόσμος θεωρεί πως τα κομμάτια της γέφυρας που αποκολλήθηκαν πρέπει να απομακρυνθούν.
Ο κ. Παπαπούλιος έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Σαρακίνας που ενδιαφέρθηκε για το θέμα και πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αφού παρακαμφθούν τα γραφειοκρατικά.
Ο πρόεδρος της Διάβας ήταν αρκετά επικριτικός απέναντι στην Αντιπολίτευση που αποχώρησε δηλώνοντας πως θα τους κατακρίνει έντονα μπροστά στον κόσμο αν επισκεφτούν το χωριό τους.
Τελικά όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους Συμβούλους που παρέμειναν και συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
Της συνεδρίασης προήδρευσε η κ. Καλυψώ Γρηγοροπούλου αφού ο πρόεδρος κ. Μπαντέκας απουσίαζε.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.