Έξι βασικοί άξονες προτεραιοτήτων για νέους Δημάρχους

Οι έξι βασικοί άξονες προτεραιοτήτων που πρέπει να εφαρμόσει ο νέος Δημαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαμπάκας πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, οι κάτωθι.

0 567

Οι έξι βασικοί άξονες προτεραιοτήτων που πρέπει να εφαρμόσει ο νέος Δημαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαμπάκας πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, οι κάτωθι.

Οι έξι βασικοί άξονες προτεραιοτήτων που πρέπει να εφαρμόσει ο νέος Δημαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαμπάκας πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, οι κάτωθι.

1η Προτεραιότητα: Η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του νέου Δήμου – για ένα σύγχρονο, αποκεντρωμένο Δήμο στο πλευρό του δημότη.

Κύριο μέλημα και προτεραιότητα πρέπει   ο νέος Δήμος, να βρίσκεται και να λειτουργεί δίπλα στο δημότη , για λογαριασμό του δημότη, σε κάθε περιοχή του νέου Δήμου με σύγχρονη οργάνωση και έμφαση στην ποιότητα.

Προτεραιότητα: Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο νέος διευρυμένος Δήμος Καλαμπάκας  διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές αφού ΔΕΝ μας ανήκει αλλά το έχουμε δανειστεί απ αυτές.

3η Προτεραιότητα: Η ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής για τη δημιουργία ενός Δήμου Ανθρωπιάς & Αλληλεγγύης.

Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προσώπου του νέου Δήμου Kαλαμπάκας να αποτελεί  βασική προτεραιότητα.
Κεντρική στρατηγική επιλογή να είναι η στήριξη στην πράξη κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματική ανάγκη.
Για να δημιουργηθεί ένας Δήμο αλληλεγγύης που θα βρίσκεται δίπλα στο κάθε δημότη, όπου και αν αυτός κατοικεί.
Για να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και τη προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Για να είναι δίπλα στον συνάνθρωπο μας καθημερινά, με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον.

4η Προτεραιότητα: Η αναβάθμιση των υπηρεσιών παιδείας και η επένδυση στο πολιτισμό, στον αθλητισμό και στη νεολαία.

Η Παιδεία να αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη επένδυση στο χρόνο και στον Άνθρωπο. Η εκπαίδευση, η σχολική στέγη, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, η προώθηση της δια βίου μάθησης και η σύνδεση της με την αρχική εκπαίδευση και η συνεχιζόμενη κατάρτιση σε τοπικό επίπεδο να αποτελούν θέματα συνεργασίας με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους δασκάλους μας, τους γονείς και τους μαθητές του Δήμου μας.

Να ενθαρρύνουν και να ενισχύουν τις ελεύθερες τοπικές πολιτισμικές δραστηριότητες, την πρωτοβουλία, την ελεύθερη σκέψη, τον ερασιτεχνισμό και την δημιουργία, που έχουν σχέση με την τέχνη,  σε κάθε σημείο του νέου Δήμου.

Όσον αφορά τον αθλητισμό δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτελεί κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να προσφέρετε σ όλους.

Να είναι δικαίωμα των πολιτών και γι’ αυτό κάθε προσπάθεια για την αθλητική ανάπτυξη και δράση, να τη  θεωρούν επένδυση στο αύριο όχι μονάχα για τη νεολαία του τόπου μας αλλά για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού.

Να  αποκεντρώσουν τις αθλητικέν δραστηριότητες σε όλες τις περιοχές του νέου Δήμου ισόρροπα.

5η Προτεραιότητα: Η στήριξη της τοπικής οικονομίας: Τουρισμός, Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα και  <<Πράσινη>> ανάπτυξη.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων, η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η τόνωση και η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, η στροφή σε «πράσινες» μορφές ανάπτυξης και η σαφής στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος να αποτελούν κρυστάλλινους στόχους για την επόμενη περίοδο.

6η Προτεραιότητα: Η διασφάλιση και η στήριξη της βιωσιμότητας της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας.

Η  σε λίγο καιρό μείωση ή και κατάργηση επιδοτήσεων θα δημιουργήσει πρόβλημα βιωσιμότητας σε πολλούς .

Γι αυτό ,λοιπόν,η ενημέρωση για εναλλακτικές μορφές ή ακόμα και αλλαγή απο τις παραδοσιακές καλλιέργιες να δώσει σ αυτές τις κοινωνικές ομάδες νέα πνοή ανάπτυξης και σαφή προοπτική βιωσιμότητας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr