Έξι οι Δήμοι στο νομό Τρικάλων

Έξι θα είναι οι δήμοι στο νομό Τρικάλων σύμφωνα με την ανακοίνωση του χωροταξικού της νέας Αυτοδιοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.

0 198

Έξι θα είναι οι δήμοι στο νομό Τρικάλων σύμφωνα με την ανακοίνωση του χωροταξικού της νέας Αυτοδιοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Έξι θα είναι οι δήμοι στο νομό Τρικάλων σύμφωνα με την ανακοίνωση του χωροταξικού της νέας Αυτοδιοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Στο νέο χάρτη όπως θα δείτε παρακάτω αναγράφονται δυο προτάσεις – σενάρια με τις αλλαγές που πιθανόν να υπάρξουν.

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Καστανιάς με έδρα τη Καστανιά αποτελούμενος από τους δήμους

α. Καστανιάς β. Κλεινοβού γ. Μαλακασίου και την κοινότητα Ασπροπόταμου, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Πινδέων με έδρα τη Πύλη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιθήκων β. Γόμφων γ. Πιαλείων δ. Πύλης ε. Πινδέων και τις κοινότητες α. Μυροφύλλου β. Νεράιδας, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Φαρκαδόνας με έδρα τη Φαρκαδόνα αποτελούμενος από τους δήμους α. Οιχαλίας β. Πελλιναίων και γ. Φαρκαδόνας, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

4. Δήμος Τρικκαίων με έδρα τα Τρίκαλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Εστιαιώτιδας β. Καλλιδένδρου γ. Κόζιακα δ. Μεγάλων Καλυβίων ε. Τρικκαίων και στ. Φαλωρείας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Καλαμπάκας με έδρα την Καλαμπάκα αποτελούμενος από τους δήμους α. Καλαμπάκας και β. Χασίων, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Νεοχωρίτη με έδρα τη Βασιλική αποτελούμενος από τους δήμους α. Βασιλικής β. Παληοκάστρου γ. Παραληθαίων και δ. Τυμφαίων , οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 2 – αλλαγές

4. Δήμος Τρικκαίων με έδρα τα Τρίκαλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Εστιαιώτιδας β. Καλλιδένδρου γ. Κόζιακα δ. Μεγάλων Καλυβίων ε. Παληοκάστρου στ. Παραληθαίων ζ. Τρικκαίων και η. Φαλωρείας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Καλαμπάκας με έδρα την Καλαμπάκα αποτελούμενος από τους δήμους α. Βασιλικής β. Καλαμπάκας γ. Τυμφαίων και δ. Χασίων, οι οποίοι καταργούνται.

Δ. Ο δήμος Καστανιάς χαρακτηρίζεται ως ορεινός

senario2

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.