Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα με τα Βουλγάρικα καύσιμα

Εξαρθρώθηκε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, με Βουλγάρικα καύσιμα. Το οργανωμένο κύκλωμα φέρεται να είχε συνεργασία με τρικαλινό πρατηριούχο που εμφανιζόταν ως μεταπωλητής.

0 208

Εξαρθρώθηκε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, με Βουλγάρικα καύσιμα. Το οργανωμένο κύκλωμα φέρεται να είχε συνεργασία με τρικαλινό πρατηριούχο που εμφανιζόταν ως μεταπωλητής. Εξαρθρώθηκε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, με Βουλγάρικα καύσιμα. Το οργανωμένο κύκλωμα φέρεται να είχε συνεργασία με τρικαλινό πρατηριούχο που εμφανιζόταν ως μεταπωλητής.

Το κύκλωμα διατηρούσε δεξαμενές, για τη διοχέτευση των λαθραίων καυσίμων, που προορίζονταν για εξαγωγή, αλλά κατευθύνονταν οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Βουλγαρία, η οποία αναφερόταν στα χαρτιά ως χώρα αποστολής των καυσίμων.
Τα βουλγαρικά βυτία άδειαζαν καύσιμα σε υπόγειες δεξαμενές, ή βυτιοφόρα με ελληνικές πινακίδες, τα οποία στη συνέχεια με νόμιμα χαρτιά από προηγούμενα φορτία μετέφεραν τα καύσιμα σε όλη την επικράτεια. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2.500 φορτία λαθραίου καυσίμου, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα για το κράτος από την απώλεια του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης εκτιμώνται σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγές επισημαίνουν ότι η εταιρεία εμπορίας, που κινδυνεύει να τιμωρηθεί με την επιβολή προστίμων που αγγίζουν το τριπλάσιο των διαφυγόντων φόρων, μήνυσε και ενήγαγε τόσο τη βουλγαρική εταιρεία – παραλήπτη του καύσιμου όσο και τον πρατηριούχο στα Τρίκαλα που φαίνεται ότι έκανε διανομή και σε άλλους.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.