Έκρηξη ισχύος 21 τόνων ΤΝΤ στην Κίνα – Νεκροί και τραυματίες

Οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες στο σημείο δύο εκρήξεων στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα,

0 139

Οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες στο σημείο δύο εκρήξεων στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα,

Οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες στο σημείο δύο εκρήξεων στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, που προκάλεσαν το θάνατο σε 17 άτομα και τραυμάτισαν περίπου 400 χθες βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, που αναφέρθηκε σε αξιωματικούς της πυρόσβεσης στην πόλη.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

ο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με “επικίνδυνο εμπόριο”.

Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόνων ΤΝΤ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η δεύτερη έκρηξη φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να “καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των”, είπε η CCTV.

real.grkina tnt 2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.