Εκπαιδευτική δράση για τη Β΄ Τάξη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στη Βιβλιοθήκη

0 482

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Μουσειοσκευή «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια» του Μουσείου Καποδίστρια για τους μαθητές της Β΄ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Μέσα από τη μουσειοσκευή «ξεδιπλώθηκε» η ζωή και το έργο του σπουδαίου Ευρωπαίου πολιτικού και Α΄  Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια. Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό, αναπαραγωγές έργων τέχνης, επιστολές και αντίγραφα αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου, οι μαθητές γνώρισαν την προσωπικότητά του, την πολιτική του οξύνοια, την διορατικότητά του και τη δραστηριότητά του σε σχέση με το ευρωπαϊκό/ελληνικό πολιτικό σκηνικό της εποχής εκείνης. Ταξίδεψαν στη γενέτειρά του την Κέρκυρα, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα και στη Τσαρική Ρωσία, ενώ γνώρισαν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε για την αναδιοργάνωση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του το 1831 από την οικογένεια Μαυρομιχάλη.

Ευχαριστούμε το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων για τη συνεργασία, καθώς και το Μουσείο Καποδίστρια για τον δανεισμό της Μουσειοσκευής.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr