Εκλογή νέας ηγεσίας για την Παγκόσμια  Βλαχική Αμφικτιονία

0 594

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της  ΠΒΑ η οποία έλαβε χώρα στο Μοναστήρι (Μπίτολα)  το Σάββατο  27 Αυγούστου  2022  στο  Ξενοδοχείο EPINAL υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Μαγειρία Προέδρου της Π.Ο.Π.Σ.ΒΛΑΧΩΝ. και Προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

Ο Πρόεδρός της  κ. Μαγειρίας Μιχάλης εκ μέρους του Δ.Σ. έκανε τον απολογισμό της πλούσιας  δράσης της Π.Β. Αμφικτιονίας η οποία έχει ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και έχει εδραιώσει την θέση της στην συνείδηση του απανταχού βλαχόφωνου στοιχείου ως διαχρονικό μητροπολιτικό Κέντρο  τονίζοντας ότι έρχονται να προστεθούν στην δύναμή της και καινούργια μέλη. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι η Π.Β.Α. έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια ν’ αγκαλιάσει τους απανταχού βλαχόφωνους με κατανόηση πρωτοστατώντας στην επανασύνδεσή τους με το μητροπολιτικό κέντρο της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης που είναι η Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η Παγκόσμια  Βλάχικη Αμφικτιονία με παρόμοιους φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.

Στη συνέχεια έγινε η κατά τα οριζόμενα στο  Καταστατικό συγκρότηση σε σώμα του νέου  Δ.Σ της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας, το οποίο προέκυψε  από τις εκλογές και έχει ως εξής :

Πρόεδρος: Μαγειρίας Μιχάλης  

Γραμματέας: Ηλιέφσκι Γεώργιος   Μοναστήρι ( Μπίτολα)

Α’  Αντιπρόεδρος: Πότσι Θανάσης    Αλβανία

Β’  Αντιπρόεδρος: Μίχας Ζήσης  Καναδά

Γ’ Αντιπρόεδρος: Γκρεμόζης Βασίλης   Γερμανία

Ταμίας: Αμπατζής Βασίλης   Κρούσοβο

Μέλος :Λένα  Αρμπέν    Αλβανία

Μέλος :Μαρτίνοβιτς  Αριστοτέλης   Σερβία

Μέλος : Ζιακούλης Αστέριος  Σουηδία

Μέλος :Λιούτας Κυριάκος   Καναδάς

Επίτιμος πρόεδρος: Λαζάρου Αχιλλέας

Αναπληρωματικά μέλη

Στέλλα Πατσίλη

Ερβιν Στέφα

Αναστας Τζέγκα

Στην συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου EPINAL έλαβε χώρα η 10η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με την παρουσία των νεοεκλεγμένων μελών του Δ.Σ. και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Μοναστήρι (Μπίτολα) κ. Αλεξάνδρου Βιδούρη.

Μέσα σ’ ένα κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εξωστρέφειας  όλοι οι Σύνεδροι τοποθετήθηκαν με ενθουσιασμό για την πραγμάτωση των στόχων της Παγκόσμιας   Βλάχικης  Αμφικτιονίας .

Τόνισαν όλοι ότι στηρίζουν την προσπάθεια της Παγκόσμιας   Βλάχικης  Αμφικτιονίας και προτίθενται να συνεχίσουν να  εργάζονται  με αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη ώστε ν’ αναδειχθεί με ενάργεια, εξωστρέφεια και δυναμισμό εντός και εκτός των ελληνικών τειχών η γνήσια και αυθεντική έκφραση της λατινόφωνης ρωμιοσύνης δίνοντας έμφαση στην ιστορική της ταυτότητα και στις ιστορικές αξίες και ρίζες της.

Η Παγκόσμια  Βλάχικη Αμφικτιονία κατέληξαν όλοι, πρέπει να συνεχίσει παράλληλα  να δίνει και μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους εξακολουθούν να μην αποδέχονται την διαπιστωμένη και αποδεδειγμένη ιστορική πραγματικότητα για τους βλαχόφωνους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr