Έκλεψαν αγροτικό από τα Τρίκαλα για να φτιάξουν το δικό τους στον Βόλο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών,

0 130

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών,

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών,  ηλικίας 36 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο 36χρονος την (30-06-2016) στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αφαίρεσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 74χρονου ημεδαπού, προκειμένου να τοποθετήσει όλα τα μηχανικά μέρη του σε ακινητοποιημένο και μη λειτουργικό Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο όμοιου τύπου, ιδιοκτησίας του.

Στη συνέχεια, αφού τοποθέτησε στο κλεμμένο όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας του δικού του οχήματος, μετέφερε και τα δύο οχήματα σε συνεργείο – φανοποιείο, ιδιοκτησίας του 64χρονου, σε περιοχή του Βόλου.

Εκεί, ενεργώντας κατ΄ εντολή του 36χρονου, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου παραποίησε και αλλοίωσε τους εργοστασιακούς αριθμούς πλαισίου και κινητήρα του κλεμμένου οχήματος και το αποσυναρμολόγησε πλήρως, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετήσει όλα τα μέρη του στον μεταλλικό σκελετό (σασί) του φορτηγού αυτοκινήτου του 36χρονου, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο λειτουργικό.

Το αφαιρεθέν όχημα που εντοπίστηκε αποσυναρμολογημένο στο συνεργείο του 64χρονου χωρίς να φέρει τις πινακίδες κυκλοφορίας του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο βρέθηκε άλλο ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που, όπως εξακριβώθηκε, είχε κλαπεί από την περιοχή της Πιερίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.