ΕΚΦΕ Τρικάλων – Τοπικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών – EUSO 2016

Το Σάββατο στις 5 Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Τρικάλων

0 123

Το Σάββατο στις 5 Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Τρικάλων

Το Σάββατο στις 5 Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Τρικάλων ο προκριματικός πειραματικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών, ώστε οι δύο πρώτες ομάδες μαθητών από αντίστοιχα Γενικά Λύκεια των Τρικάλων να διαγωνιστούν στον πανελλήνιο με τελικό στόχο τη συμμετοχή της Ελλάδας στην 14 ευρωπαϊκή ολυμπιάδα φυσικών επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας τον Μάιο.

Φέτος η συμμετοχή των ομάδων ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Δεκαπέντε ομάδες, σύνολο μαθητών 45. Τριμελείς ομάδες από το 1ο, το 3ο, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 7ο, το 8ο, το Μουσικό και τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Βαλτινού και Οιχαλίας «έπαιξαν» με τα πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας απαλλαγμένοι από το άγχος των εξετάσεων, απαλλαγμένοι από το ασφυκτικό πλαίσιο υλοποίησης του Αναλυτικού προγράμματος στα σχολεία τους.

Προσέγγισαν με άλλο πνεύμα τις πειραματικές δραστηριότητες των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών και μέσα από την ομαδοσυνεργατική προσπάθεια ανέλυσαν φαινόμενα, κατέγραψαν μετρήσεις, έβγαλαν συμπεράσματα, «είδαν» από άλλη οπτική γωνία τις Φυσικές επιστήμες.

Του χρόνου ελπίζουμε σε περισσότερες ομάδες, οπότε θα αναγκασθούμε να εγκαταλείψουμε τον φιλόξενο και κυριολεκτικά ζεστό χώρο του 5ου Γυμνασίου, αναζητώντας αμφιθέατρο.

Το ΕΚΦΕ ευχαριστεί τα παιδιά που συμμετείχαν στο ταξίδι της γνώσης, τη διεύθυνση Δ/μιας Εκπαίδευσης για την αρωγή της και τους συναδέλφους που έβαλαν «πλάτη» για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Τέλος ευχαριστεί τους χορηγούς που προσέφεραν στα παιδιά γάλατα και αρτύματα, ώστε να κάνουν την όλη προσπάθεια των μαθητών υγιέστερη και «γλυκύτερη»!

Για το ΕΚΦΕ Τρικάλων
Βασίλης Παππάς – φυσικός

ekfe DSCN1857 Smallekfe DSCN1858 Smallekfe DSCN1859 Smallekfe DSCN1861 Smallekfe DSCN1862 Small

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.