Η εκδρομή των μαθητών του ΓΕΛ Καλαμπάκας σε Πράγα-Βιέννη

0 2.403

Εκδρομή στην Πράγα και τη Βιέννη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας από την Τετάρτη 12 έως και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.

Οι μαθητές “πέταξαν” το μεσημέρι της Τετάρτης με προορισμό το Βερολίνο. Στη συνέχεια, από τον αερολιμένα Σόνενφελντ ταξίδεψαν οδικώς με προορισμό τη ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, όπου θαύμασαν τα επιβλητικά κτήρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής της πόλης, που αναπτύσσεται στις όχθες του Έλβα, αλλά επισκέφθηκαν και τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Το βράδυ κατέφθασαν στην Πράγα δείπνησαν στο ξενοδοχείο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Πράγα, πόλη των 100 πύργων. Μεταξύ άλλων στη λίστα τους συμπεριλήφθηκαν η Καστρούπολη της Πράγας, με τη μοναδική θέα της πόλης, ο Ναός του Αγίου Βίτου, το Παλάτι, το χρυσό δρομάκι των Αλχημιστών, το Λορέττο. Ακόμη, βρέθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πράγας, περπάτησαν την αγαλματοστολισμένη Γέφυρα του Καρόλου, θαύμασαν το Αστρονομικό Ρολόι, όπως και τον Πύργο της Πυρίτιδας. Σπουδαία ευκαιρία για τους μαθητές, αλλά και τους συνοδούς καθηγητές ήταν η παρακολούθηση μιας παράστασης του μαύρου θεάτρου Πράγας, που είναι πασίγνωστο για τα μοναδικής ποιότητας θεάματά του.

Το πρωί του Σαββάτου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και μετά από μία διαδρομή περίπου πέντε ωρών έφθασαν στον τελικό προορισμό τους, την ξεχωριστή πόλη της Βιέννης και έκαναν την πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιείχε επισκέψεις σε κάστρα και αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το ανάκτορο Μπελβεντέρε, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, την Ρινγκ Στράσσε κ.ά.

Τη Δευτέρα γνώρισαν την περιοχή του Μάγιερλνικ, που συνδέθηκε με την τραγική αυτοκτονία της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκηπα Ροδόλφου, όπως και το Μπάντεν, πόλη διάσημη για τα λουτρά της. Για τα τελευταία ψώνια το εκπτωτικό χωριό του Parndorf ήταν ιδανικό.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημοσθένης Σταυράκης και οι καθηγήτριες κα. Ζησούλα Γάζου, κα. Αθηνά Νικολογιάννη και κα. Λυδία Παναγιωτούλη, ενώ η ξεναγός τους κα. Šárka Kalkušová διακρίθηκε για τη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα της, και ταυτόχρονα για την αρτιότητα των γνώσεών της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.