Εκδρομή στην Αλβανία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλομοίρας

0 1.524

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλομοίρας πραγματοποίησε στις 24 – 26 Ιουνίου 2022 3ήμερη εκδρομή στην Αλβανία, με προορισμό ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ  – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΤΙΡΑΝΑ ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ. Η Αλβανία είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, υπέροχη φύση και μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τα οποία μαγεύουν τον ταξιδιώτη. Ένα ταξίδι γεμάτο μνήμες και ιστορία.

Μέσω Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας και περνώντας τα  σύνορα του Μαυροματίου, μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και στη συνεχεία περνάμε  προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, για να επισκεφθούμε την αρχαία πόλη του Βουθρωτού, του 7º – 6° π.χ. αιώνα, προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Ξενάγησή στο μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο.

Συνεχίζουμε για τους Αγίους Σαράντα. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Αργυρόκαστρο, μια πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης  Βορείου Ηπείρου το 1914.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς Φιέρι και Λουσνίε για να καταλήξουμε και να γνωρίσουμε την πόλη με τα χίλια παράθυρα, το Μπεράτι. Αποτελεί κι αυτό όπως το Αργυρόκαστρο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESKO. Επίσκεψη στο κάστρο, την ακρόπολη, και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες.

Το απόγευμα άφιξη στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος στην πρωτεύουσα. Μετά το πρωινό μας περιήγηση του κέντρου της πρωτεύουσας, τις κεντρικές πλατείες, τα υπουργεία, το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey. Στη συνέχεια επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Φεύγοντας από την πρωτεύουσα,  στον δρόμο μας  περνάμε από την πόλη Ελμπασάν και στη συνέχεια στάση στο Πόγραδετς. Συνεχίζουμε προς Κορυτσά για τον απογευματινό μας καφέ και έπειτα από τις διατυπώσεις στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής επιστρέφουμε στο χωριό μας γεμάτοι από χαρά, διασκέδαση, περηφάνια  και συγκίνηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο CHIC TRAVEL, τον οδηγό μας κ. ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, την ξεναγό μας κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και όλους τους συμμετέχοντες και υποσχόμαστε στο μέλλον νέες τουριστικές αποδράσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr