Εκδρομή στα Μετέωρα το 1958

0 951

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, με μέσο υψόμετρο τα 313 μέτρα, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα του νομού Τρικάλων, στη Θεσσαλία.

Ο κινηματογραφιστής, ευρισκόμενος στο βράχο που φιλοξενεί την ανδρική Μονή Βαρλαάμ, μας δίνει ένα πανοραμικό πλάνο με εικόνα από το χωριό Καστράκι, που μοιάζει σαν να έχει ριζώσει στις πλαγιές και τις κοιλάδες της περιοχής των Μετεώρων.

Στη συνέχεια έχουμε πλάνα από τα κτίσματα της μοναδικής μοναστικής αρχιτεκτονικής της Μονής Βαρλαάμ, την κεραμοσκεπή με τις καμάρες στην αυλή, τους πύργους του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων, τους λιτούς χώρους για τα κελιά και ξανά πλάνα, ανάμεσα απ’ τους βράχους, στο Καστράκι.

Γενικό πλάνο στον βράχο που στην κορυφή του φιλοξενεί την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και zoom in στα κτίσματα της. Ένα απίστευτα μακρύ, δαιδαλώδες μονοπάτι με επισκέπτες που ανεβαίνουν προς την πρώτη και μεγαλύτερη μονή των Μετεώρων, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, πανοραμικό με ορισμένα απ’ τα κτίσματα της.

Ένα γενικό πλάνο του βράχου με την Μονή Βαρλαάμ και κάτω η άβυσσος.

Οι επισκέπτες επιστρέφουν στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, στην εξέδρα παρατήρησης Μετεώρων.

Πλάνα των επιβλητικών βράχων και των Μονών που βρίσκονται στις κορυφές τους κι ένα κορίτσι που, κρατώντας ένα κόκκινο λουλούδι, ποζάρει, κάποιους χαιρετά και χαμογελά στον κινηματογραφιστή.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1528

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube  Aylon Film Archives για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.