Εκδρομή με τον Σύλλογο Αδελφοποιημένων πόλεων στη Βουλγαρία και στα Σκόπια

0 1.359

Ο Σύλλογος  μας πραγματοποίησε με επιτυχία μια ακόμη προγραμματισμένη δράση του .

Την Κυριακή 4/6/23 αναχωρήσαμε από την Καλαμπάκα  με προορισμό την Βουλγαρία, ενδιάμεσα σταματήσαμε να θαυμάσουμε την λίμνη Κερκίνη από  την πλευρά του φράγματος του Λιθότοπου. Συνεχίσαμε με επίσκεψη στο Μελένικο (Melnik) ένα γραφικό χωριό της Βουλγαρίας  μέσα σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένο με αμμώδεις «πυραμίδες», έδαφος που ευνοεί  την ανάπτυξη της αμπελουργίας  γι’αυτό και  το κρασί του είναι φημισμένο. Στα ταβερνάκια του καθίσαμε να φάμε ,το καλό και φθηνό  φαγητό μας εξέπληξε ευχάριστα. Το απόγευμα φτάσαμε στο Σαντάνσκι όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο και περιηγηθήκαμε στην πόλη. Θαυμάσαμε την καθαριότητα  στο τουριστικό του τμήμα κυρίως και ένα καταπληκτικό πάρκο με υπέροχα γλυπτά έργα τέχνης  καθαρά και απείραχτα. Τα σημάδια της κρίσης είναι και εκεί εμφανή όσον αφορά τα εμπορικά του καταστήματα.

Την Δευτέρα 5/6/23 αναχωρήσαμε για τα Σκόπια ,παρατηρήσαμε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο χώρες όσον αφορά την εικόνα των χωριών που περάσαμε, στην Βουλγαρία είδαμε εικόνες φτωχών σπιτιών ενώ στα Σκόπια όλα σχεδόν ήταν φροντισμένα .

Σταματήσαμε για φαγητό και καφέ στην Στρούμιτσα ,πόλη καθαρή και όμορφη όπου την κεντρική της πλατεία δεν την έπνιγαν οικοδομές. Επιστρέψαμε με μια στάση στην Δοιράνη από την μεριά των Σκοπίων απολαύσαμε το υπέροχο τοπίο και φτάσαμε στην Καλαμπάκα μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με την υπόσχεση να προχωρήσουμε στην επόμενη δράση μας σύντομα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους  αυτούς που ήταν συνοδοιπόροι μας σε αυτή την δράση καθώς και το πρακτορείο TSIATSIOS TOURS  για την άψογη διοργάνωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr