Εκδρομή με την ενορία της Διάβας στο Πήλιο

0 969

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή με την ενορία της Διάβας στο Πήλιο.

Ξεκινώντας από την πλατεία της Διάβας σαράντα δύο (42) ταξιδιώτες, από Διάβα και Καλαμπάκα, κατευθυνθήκαμε προς Βόλο. Μαζί μας και ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ‘’συνοδηγός’’ του λεωφορείου. Ο καιρός βροχερός. Η διάθεση όμως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, διότι σημασία είχε η παρέα, τα πρόσωπα. Ξεκινήσαμε με προσευχή, όπως πάντοτε. Στο δρόμο, η κα. Ευδοκία Θεοχαροπούλου, μέλος της Ερανικής Επιτροπής της ενορίας, μας ενημέρωνε για τα μέρη που θα επισκεφτούμε, αναφέροντας μας καίριες λεπτομέρειες και στοιχεία που προξενούσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά, δεν έλειψαν τα ανέκδοτα και τα πειράγματα καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. Ευχαριστίες προς τις κυρίες που φρόντισαν να ετοιμάσουν γλυκίσματα και πίτες για την διαδρομή. Μαζί μας νέοι της ενορίας που κράτησαν περισσότερο ζωντανό το κλίμα!

Ξεπροβάλλοντας η πόλη του Βόλου, θαυμάσαμε το ομιχλώδες τοπίο και τη μοναδικότητα του φυσικού κάδρου. Διασχίζοντας την πόλη του Βόλου κατευθυνθήκαμε προς την Πορταριά και στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας, μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, ένα πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι. Ο χώρος καθαρός, οι ομορφιές του εσωτερικού χώρου της Ιεράς Μονής σε συνδυασμό με την πνευματικότητα του εσωτερικού χώρου, αποτέλεσαν αποτύπωμα στις αναζητήσεις του καθενός. Μας περίμενε ένα παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια, ο καθένας μας αγόρασε αναμνηστικά, πριν κατευθυνθούμε προς το λεωφορείο.

Επόμενος σταθμός το Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος ‘’Οξεία Επίσκεψης’’ στο γραφικό Πήλιο. Μέσα από τα στενά δρομάκια του Πηλίου, θαυμάζοντας κάθε τι παραδοσιακό που καλλιτεχνεί το κτιστό σχήμα του κόσμου τούτου, βαδίσαμε προς την κεντρική πλατεία, σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό. Το μουσείο μας καλούσε σε συνάντηση και αναμέτρηση με τον χρόνο, την ιστορία. Οι θησαυροί του Μουσείου, θησαυροί διαφορετικών καλλιτεχνών, σχολών, νοοτροπιών, ύφους, μαρτυρούσαν τη ζωντανή παρουσία της αποκάλυψης του Θεού μέσα στην ιστορία, ως ένα μυστήριο που συνεχώς λαμβάνει σάρκα και οστά.

Στη συνέχεια, κατηφορίσαμε και ακολουθήσαμε το δρόμο προς τα Καλά Νερά. Φτάνοντας, τίποτε δεν θύμιζε καλοκαίρι, αφού το φθινόπωρο βιάστηκε να φανερώσει τις δυνάμεις του. Εκεί, δύο τολμηρά παιδιά μπήκαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι γευματίσαμε σε ταβέρνες.

Τελευταίος σταθμός για όλους μας, η πόλη του Βόλου. Όλοι κάναμε βόλτα στην παραλία και απολαύσαμε τον καφέ μας με συντροφιά την θάλασσα, εμπνεόμενοι από την ηρεμία της. Βέβαια, οι νέοι δεν έχασαν χρόνο, τρέχοντας στα πολυκαταστήματα του Βόλου, όπου και πραγματοποίησαν τις πολυπόθητες αγορές τους.

Ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ. Εμείς όμως, θέτοντας όρια στον χρόνο της ημέρας αυτής, έπρεπε να επιστρέψουμε. Επιστροφή λοιπόν. Με αναμνήσεις, χαρά, καλή διάθεση και αναμονή για τις επόμενες εξορμήσεις με την ενορία μας. Ευχαριστίες προς τον οδηγό του τουριστικού γραφείου Tsiatsios Tours, Σωκράτη.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr