Εκδρομή με την ενορία της Διάβας στην Ι.Μ. Αγάθωνος

0 665

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η ενορία της Διάβας πραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Λαμία, ένα πανέμορφο μοναστήρι κοντά στην Υπάτη, με προσκυνητές από την Διάβα, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

Το μεσημέρι ξεκινήσαμε από την Διάβα με κατεύθυνση το μοναστήρι στο οποίο φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου. Ο άγιος Βησσαρίων, ένας ακόμη άγιος των ημερών μας, εκοιμήθη το 1991. Υπήρξε απλός μοναχός και διακρινόταν για την ελεημοσύνη. Είχε βοηθήσει πολλούς φτωχούς, εξομολογούσε πολύ κόσμο και ο κόσμος αυτός πλησίασε την εκκλησία και τον άγιο. Μετά την κοίμηση του όταν έγινε η εκταφή του, μετά από 15 χρόνια το σκήνωμα του παρέμενε άφθαρτο. Στις 14 Ιουνίου 2022 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μόλις φτάσαμε προσκυνήσαμε το ιερό σκήνωμα του αγίου. Κατόπιν προσκυνήσαμε τον χώρο ταφής του και παρακολουθήσαμε τον Εσπερινό. Στο τέλος, ο μοναχός π. Αγάθων στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής μας μίλησε για την ιστορία της Μονής και τον βίο του αγίου Βησσαρίωνος. Στο τέλος, στην Έκθεση της Μονής μας προσέφεραν μία Ασματική Ακολουθία του αγίου για τον ναό μας.

Ήταν μία ακόμη όμορφη πνευματική εμπειρία. Μία αξέχαστη προσκυνηματική εκδρομή με ωφέλειες πνευματικές για όλους μας. Επίσης, ήταν μία ευκαιρία συνάντησης μεταξύ μας κάτω από την σκέπη και ευλογία του Θεού. Το ταξίδι θαυμάσιο και η παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού διατήρησε με αμείωτο ενδιαφέρον το κέφι, τη χαρά και την ζωντάνια.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr