Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση και δράσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 218

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση και δράσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας  για την Ημέρα της Ευρώπης με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των τάξεων του σχολείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης και 5ης Περιφέρειας Τρικάλων κος Σπαθής Απόστολος και ο υπεύθυνος εκπρόσωπος της Eurodirect από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα κ. Χρυσόμαλλος Σωκράτης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου άνοιξε την εκδήλωση χαιρετίζοντας αρχικά τους επίσημους καλεσμένους και εξήγησε τον στόχο της εκδήλωσης, που είναι να ενημερωθούν και να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, ότι αποτελούν μέλη μιας Πανευρωπαϊκής Κοινότητας που προωθεί και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικά με την ένωση των κρατών και τη βελτίωση της ποιότητας των συνθηκών της ζωής μας.

Ο Σύμβουλος ανέλυσε επίσης τον σκοπό της εκδήλωσης και χαιρέτησε την πρωτοβουλία του σχολείου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης εξηγώντας τα οφέλη που προέρχονται από την συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη που στηρίζεται στην συνεργασία των μελών-κρατών σε κοινά θέματα όπως η ειρήνη, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η οικονομική και κοινωνική ευημερία, η δημοκρατία, η σταθερότητα και η αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσίαση από πλευράς μαθητών για το πώς πήρε το όνομά της η Ευρώπη, με παρουσίαση από τον Διευθυντή για την ιστορία της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πορεία της μέχρι σήμερα, τα βασικά όργανα που αποτελείται, τη συνθήκη Σένγκεν, τη διαδικασία προσχώρησης ενός κράτους καθώς και τα δικαιώματα-υποχρεώσεις των μελών της.

Οι μαθητές παρουσίασαν στη συνέχεια δράσεις με διαλόγους στην αγγλική, στη γερμανική και γαλλική γλώσσα, αντιπροσωπευτικά συνηθέστερα Επίθετα και φημισμένα φαγητά όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.

Παρακολούθησαν προβολή για όλα τα παραπάνω και ακούσανε τον Εθνικό Ύμνο της Ενωμένης Ευρώπης.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη εκτέλεσης ευρωπαϊκών χορών από τις Δ-Ε-ΣΤ τάξεις του σχολείου όπως το Βάλς και σύγχρονη Dance Music.

O Διευθυντής έκλεισε την εκδήλωση με την αναφορά ότι, οι μαθητές μέσω της βιωματικής συμμετοχής τους με δράσεις υλοποίησης (αισθητική αγωγή, συνομιλίες με ξένες γλώσσες, κίνηση με χορούς και άθληση), θα νιώσουν τη χαρά της οικοδόμησης νέων γνώσεων και τα οφέλη που προκύπτουν για τα κράτη μέλη από την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπάρξει σίγουρα ευαισθητοποίηση σε θέματα ένωσης και λειτουργίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας

2o dim hm 0 02o dim hm 12o dim hm 1 12o dim hm 1 22o dim hm 1 2 12o dim hm 1 32o dim hm 1 3 12o dim hm 22o dim hm 32o dim hm 42o dim hm 52o dim hm 62o dim hm 72o dim hm 82o dim hm 92o dim hm 102o dim hm 112o dim hm 12

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.