Εκδήλωση για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 766

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκε χθες ημέρα Πέμπτη 14-2-2019 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας μια μικρή εκδήλωση.

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το περυσινό σχολικό έτος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου μιλώντας για την αξία και τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα έως σήμερα, όπου ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Τόνισε ότι στην ελληνική γλώσσα γράφτηκαν τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο και η συμβολή της υπήρξε καθοριστική ως μέσου διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας στη νεότερη μορφή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε μία βιντεοπροβολή για τη ζωή του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού και τα έργα του, όπου γνώρισαν ότι έγινε περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», οι πρώτες δύο στροφές του οποίου έγιναν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας και ύστερα της Κύπρου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σημαντικές επεξηγήσεις για την ιστορία της Ελληνικής γλώσσας.

Μέσω της θέσπισης αυτού του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο Διευθυντής Χρήστος Καραγεώργος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr