Εκδήλωση Erasmus Days 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής

0 812

Το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Erasmus Days 10, 11, 12/10/2019 παρουσίασε στους γονείς και την τοπική κοινωνία την έγκριση του προγράμματος Erasmus + ΚΑ1, με τίτλο «Διαχείριση Διαπολιτισμικών Τάξεων μέσω σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας με έμφαση στη Μάθηση βάσει Έργου».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμορφωτικά σεμινάρια:

1. «Αντιμετώπιση της πολυμορφίας: διαχείριση διαπολιτισμικών τάξεων»

2. «Εκμάθηση βασισμένη σε Σχέδια εργασίας Μέθοδος Project στην τάξη: εγκατάσταση, ολοκλήρωση και προβληματισμός»

Οργανώθηκε μια διαδραστική παρουσίαση για τους μαθητές, τους γονείς τους και την τοπική κοινότητα προκειμένου να δοθούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτό το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πρόκειται να αλλάξει την σχολική πραγματικότητα.

Παρουσιάστηκε μια σύνοψη των στόχων των εκπαιδευτικών για τη μακροπρόθεσμη βελτίωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση του σχολείου μέσω καινοτόμων μαθητικών προγραμμάτων και μαθημάτων κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου Γονέων, συνάδελφοι και εκπρόσωποι του Δήμου Μετεώρων συμμετείχαν σε μια ανοικτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μαθητές σχεδίασαν διαδραστικές δραστηριότητες για την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα, οι οποίες υλοποιήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος της εκδήλωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.