Εισηγητής στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Θανάσης Λιούτας

0 349

Από τη θέση του εισηγητή, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

 

Στο επίκεντρο της εισήγησης του Θανάση Λιούτα βρέθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και συγκεκριμένα η κλιμάκωση της προκλητικότητας από την πλευρά της γείτονος χώρας.

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής αναφέρθηκε στο χρονικό της κλιμάκωσης αυτής και επεσήμανε ότι η αναθεωρητική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, λαμβάνει χώρα πλέον σε καθημερινή βάση.

 

Ταυτόχρονα, ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε την εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία του Ερντογάν, περιγράφοντας συγκεκριμένα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον Έβρο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020.

 

Ο κ. Λιούτας κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι, «η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πάντοτε θα προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο. Πάντα θα λειτουργεί με γνώμονα την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πάντα θα εργάζεται για τη σταθερότητα και την ευημερία της ευρύτερης γεωπολιτικής μας περιοχής και πάντοτε θα υπερασπίζεται και θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα». Για την Τουρκία κατέληξε ότι, «Η επιλογή της προπαγάνδας και του αναθεωρητισμού είναι μια επιλογή ιστορικά λάθος. Είναι μια επιλογή άδικη και προκλητική, μακριά από όσα θα έπρεπε τελικά να περιβάλλουν τις σχέσεις μεταξύ γειτονικών κρατών».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr