Εισέπρατταν 107.779 ευρώ, δήλωναν 10.779

Έπαιρνε 107.779,82 ευρώ επιχειρηματική αμοιβή. Μεταφέροντας κατά λάθος την τελεία ένα ψηφίο πιο μπροστά, έγραφε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 10.779,82 ευρώ και φορολογούνταν αναλόγως.

0 464

Έπαιρνε 107.779,82 ευρώ επιχειρηματική αμοιβή. Μεταφέροντας κατά λάθος την τελεία ένα ψηφίο πιο μπροστά, έγραφε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 10.779,82 ευρώ και φορολογούνταν αναλόγως.

Έπαιρνε 107.779,82 ευρώ επιχειρηματική αμοιβή. Μεταφέροντας κατά λάθος την τελεία ένα ψηφίο πιο μπροστά, έγραφε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 10.779,82 ευρώ και φορολογούνταν αναλόγως. Ο φορολογούμενος έβαζε το αφορολόγητο χρήμα στην τσέπη και ήταν ήσυχος.

Oυδείς είχε ασχοληθεί με παρόμοιες περιπτώσεις χρόνια και χρόνια. Τώρα όμως πιάστηκε στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έκανε κάτι πολύ απλό. Από τη μία πλευρά έβαλε τα δεδομένα επιχειρηματικών αμοιβών που κατεβλήθησαν από Ο.Ε. Ε.Ε. και κοινωνίες κληρονομικού δικαίου και από την άλλη τα δεδομένα που προέκυπταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μελών τους. Και έβγαλε λαβράκια. Η πιθανότητα να γίνει λάθος κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά το φαινόμενο της συρρίκνωσης της αμοιβής διά της… μεταθέσεως της τελείας κατά ένα ψηφίο αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης παραπάνω από σύνηθες. Αλλωστε το ίδιο κόλπο γινόταν και συνεταιρικά. Ο ένας εταίρος δήλωνε 10.779,82 ευρώ επιχειρηματικής αμοιβής, το ίδιο έκανε και ο άλλος, ενώ και οι δύο αποδεικνύεται ότι είχαν λάβει στην πραγματικότητα από 107.779,82 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε για το 2009 επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ. Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ, απαλείφοντας κατά λάθος ένα ψηφίο. Εντελώς… τυχαία και ο συνεταίρος του έλαβε στο ίδιο διάστημα επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,8 ευρώ και δήλωσε 10.779,82 ευρώ. Στη συνέχεια όμως διαφοροποιήθηκε. Ενώ και αυτός έλαβε επιπρόσθετα 85.663,86 ευρώ, ποσό για το οποίο επίσης είχε εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση, δήλωσε 25.923,14 ευρώ.

Άλλος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε, για το 2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και βάζοντας μια θέση πιο μπροστά την τελεία τα 60 χιλιάδες ευρώ συρρικνώθηκαν σε 6.000 ευρώ ή 6.076,29 ευρώ για την ακρίβεια.

Δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση
Από τις διασταυρώσεις στοιχείων προκύπτουν παράλληλα και περιπτώσεις όπου τα ποσά που δηλώθηκαν είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που ελήφθησαν, όπως άλλωστε και περιπτώσεις όπου οι φορολογούμενοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περιγράφονται οι περιπτώσεις δύο φορολογουμένων με υψηλό βαλάντιο που δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2009, παρ΄ ότι το 2008 είχαν λάβει επιχειρηματική αμοιβή 103.449,74 ο ένας και 106.307,84 ευρώ ο έτερος.

Δήλωναν διαφορετικά ποσά
Σε άλλες περιπτώσεις δηλώθηκαν διαφορετικά ποσά από αυτά που έλαβαν από την εταιρεία και παρ΄ ότι για τα ποσά αυτά είχε εξαντληθεί η φορολογική τους υποχρέωση, έπρεπε προφανώς να δηλωθούν κανονικά αφού συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2010 (υπολογισμός έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων 2010, κάλυψη τεκμηρίων κ.τ.λ.).

Τώρα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Εφορία για τα περαιτέρω.

ΤΟ… ΛΑΘΟΣ

Μέτοχοι Ο.Ε. και Ε.Ε. συρρίκνωναν τις αμοιβές τους διά της μεταθέσεως της τελείας κατά ένα ψηφίο
Τελεσίγραφο σε 90 μεγαλοοφειλέτες με ακίνητα 176,5 εκατ. ευρώ

ΕΝΕΝΗΝΤΑ μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν συνολικά 35,9 εκατ. ευρώ ενώ κατέχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατ. ευρώ, έβαλε αυτήν τη φορά στο «μάτι» η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μετά τους μεγαλοοφειλέτες με ακίνητα σε Μύκονο, Σαντορίνη και στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε ένας από αυτούς τους φορολογούμενους χρωστάει στο Δημόσιο περισσότερα από 200.000 ευρώ και συνολικά έχουν στην κατοχή τους 917 ακίνητα σε όλη τη χώρα. Εντοπίστηκαν με μια απλή διασταύρωση στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών και ακίνητης περιουσίας και ήδη αποστέλλονται «ραβασάκια» με τελεσίγραφο 23 ημερών. Αν δεν ξεπληρώσουν τα χρέη τους έως τις 10 Σεπτεμβρίου, η Εφορία θα τους χτυπήσει την πόρτα για κατάσχεση ακινήτων, προκειμένου να ξεχρεώσουν αναγκαστικά το Δημόσιο, ενώ θα κληθούν και για προσωρινό έλεγχο.

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών είναι το τρίτο κατά σειρά στην κατηγορία «οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη και μεγάλη ακίνητη περιουσία» καθώς έχουν προηγηθεί αντίστοιχα για οφειλέτες με ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη αλλά και σε Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι και Ομόνοια (γι΄ αυτούς η προθεσμία τρέχει έως τις 30 Αυγούστου). Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει στις πρώτες οκτώ κατασχέσεις ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη και απειλεί με νέες… περιπέτειες όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα αποπληρωμής των οφειλών τους από Σεπτέμβριο, μετά τη δικαστική αναστολή του Αυγούστου.

Επιμένουν να μην πληρώνουν
Για τους μεγαλοοφειλέτες των Αθηνών, με ακίνητα σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ομόνοια και Μοναστηράκι, η διασταύρωση της ΓΓΠΣ έδειξε ότι 279 φορολογούμενοι επιμένουν να μην πληρώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,68 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι καθένας από αυτούς έχει στην κατοχή του- κατά μέσο όρο- 13 ακίνητα σε ορισμένες από τις ακριβότερες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, συνολικής αντικειμενικής αξίας 349,04 εκατ. ευρώ. Οι οφειλέτες αυτοί έχουν περιθώριο να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως τις 30 Αυγούστου, αν δεν θέλουν να έρθουν και αυτοί αντιμέτωποι με πλειστηριασμό των ακινήτων τους από την Εφορία

πηγή alfavita.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr