Είπαν «ΟΧΙ» στην αξιολόγηση Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί

0 780

Με παλμό, όγκο, και ηχηρά συνθήματα πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο κέντρο Τρικάλων, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕΤ εναντίον του νομοσχεδίου της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν τον ξεσηκωμό ως «τον κρισιμότερο αγώνα που θα δώσει το εκπαιδευτικό σύστημα στους δρόμους και τα δικαστήρια και τόνισαν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο της αξιολόγησης δε θα περάσει ούτε στα επόμενα 40 χρόνια».

Χαρακτηριστική η ομιλία του προέδρου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού Τρικάλων Γιώργου Τσιάκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μονοπρόσωπη» διαδικασία την βαθμολόγηση, η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί τι μέλλει γενέσθαι για τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογηθούν. «Υπερασπιζόμαστε το σχολείο της γειτονιάς, θέλουμε εκπαιδευτικούς με παιδαγωγική ελευθερία, να τους συνεπαίρνει η διδασκαλία στη σχολική τάξη, να μην έρχονται στο σχολείο τρομοκρατημένοι μήπως περάσουν αρνητική αξιολόγηση από τον διευθυντή ή τον σύμβουλο εκπαίδευσης» τόνισε ο γνωστός συνδικαλιστής εκπαιδευτικός.

Η μεγάλη συγκέντρωση είχε ως αφετηρία την πλατεία Ρήγα Φεραίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με τελικό προορισμό τη πλατεία ΟΤΕ όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός του κτηρίου που στεγάζει τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Πηγη trikalafocus.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.