Είμαστε όλοι Έλληνες και στις φλέβες μας  αναβλύζει το ζεστό αίμα των ηρώων – Γράφει η Ιωάννα Χαρμπέα

25 Μαρτίου 2021 με τον κορονοιό να πολιορκεί τη χώρα!

0 255

 

Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την 200η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να δώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αναπολώντας την 25 Μαρτίου άλλων χρόνων περασμένων σε πιάνει μια θλίψη. Εικόνες με νεκρά τοπία και κάποιες σημαίες να κυματίζουν και να σου γεννά μια ελπίδα αυτό το ανέμισμα τους.

Αυτός ο αόρατος εχθρός  που άλλαξε τις ζωές μας, τις συνήθειες μας , τα ήθη και τα έθιμα είναι και εδώ και οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί! Διακόσια χρόνια πέρασαν και σήμερα καλούμαστε να παλέψουμε με έναν άλλο εχθρό τον covid – 19 που μπήκε ξαφνικά στις ζωές μας και σκάλωσε, γαντζώθηκε πάνω μας, μας απομάκρυνε, χώρισε γονείς από παιδιά, χώρισε ζευγάρια , έστειλε ανθρώπους στην εντατική ή ακόμα χειρότερα τους αποτελείωσε σκορπώντας θλίψη στις οικογένειες τους. Καλούμαστε όλοι μας να τηρήσουμε κάποιους κανόνες , κάποιοι δηλώνουν αρνητές του ιού και δε σέβονται ή δεν τηρούν τους κανόνες βάζοντας σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους. Όλοι δυσανασχετούν γιατί άλλαξαν ξαφνικά οι ζωές τους. Κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους και κάποιοι άλλοι ήδη φλερτάρουν με την ανεργία. Διαμάχες, τσακωμοί, βία μέσα και έξω από την οικογένεια. Η κοινωνία νοσεί και οι άνθρωποι αδύναμοι κάποιες φορές τα βάζουν με τον εαυτό τους(αυτοκτονούν), με την κοινωνία ή το διπλανό τους. Και όμως αυτό δεν είναι λύση! Η Ελληνική κοινωνία αύριο γιορτάζει μια μεγάλη νίκη των προγόνων μας! Γιορτάζει την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό!200 χρόνια! Στη μνήμη λοιπόν των προγόνων μας που το αίμα τους κυλά στις δικές μας φλέβες, στην αυτοθυσία τους για χάρη μας ας μετριάσουμε τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις! Η διάσπαση της Ελληνικής κοινωνίας είναι ότι χειρότερο. Ακόμη και αν είσαι αρνητής της μάσκας, της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε και το βλέπεις κάθε μέρα μη δημιουργείς προβλήματα. Σεβάσου πριν είναι αργά. Σίγουρα η κοινωνία μας δεν είναι τέλεια δομημένη. Σίγουρα υπάρχουν κενά που φάνηκαν  τώρα.  Εξάλλου πάντα σε κρίσιμες περιόδους αναδύονται τα προβλήματα. Μη διασπάς όμως την ενότητα, την καταγωγή σου μη βάφεις ανθρώπους με πολιτικά χρώματα! Ότι χρώμα και να έχουμε είμαστε όλοι Έλληνες και στις φλέβες αναβλύζει ζεστό αίμα των ηρώων. Γίνε και εσύ ο ήρωας της καθημερινότητας σου. Πάλεψε με όσα μέσα διαθέτεις! Αλλα προς Θεού μη στρέφεσαι εναντίον του συνανθρώπου. Μην κατηγορείς πολιτικούς, μην κατηγορείς κανένα! Κοίταξε μόνο τον εαυτό σου στον καθρέφτη και απόδωσε του ευθύνες! Μόνο αν αναλάβουμε όλοι μας ανεξαίρετα τις ευθύνες θα βγούμε στο φως μετα από το σκοτεινό τούνελ που διανύουμε ένα χρόνο και τρεις μήνες τώρα!

Γνωρίζω ότι πολλοί από εσας αν όχι όλοι ανησυχείτε για το αύριο.

Θέλω λοιπόν να σας πω κάτι το θέμα δεν είναι τι μας βρίσκει κατά διαστήματα στη ζωή ενός ανθρώπου μπορούν να συμβούν διάφορα  από τα καλύτερα μέχρι τα χειρότερα.

Το ζήτημα είναι πως χειριζόμαστε αυτό που μας συμβαίνει ότι να το ξεπερνάνε με το πιο ανώδυνο τρόπο.

Η 25 Μαρτίου δεν είναι μια τυχαία μέρα είναι μια μέρα που πάνω από όλα θα πρέπει να μας θυμίσει την αξία του Έλληνα στο χρόνο και ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε είτε αυτός ο εχθρός είναι ορατός ή αόρατος! Αυτή τη μέρα είναι διπλή γιορτή όμως γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου δηλαδή τη χαρμόσυνη είδηση από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι δια μέσου αυτής θα ενσαρκωθεί ο  Υιός του Θεού που αντιπροσωπεύει την ελπίδα της Σωτηρίας! Ας γίνει λοιπόν αυτή η μέρα η ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε αυτόν τον εφιάλτη που λέγεται covid – 19.

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι   όμως είναι ευθύνη σου Έλληνα αν θέλεις να λες ότι σέβεσαι τον εαυτό σου και τους συνανθρώπους σου.

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει
λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε· στα μάτια η μάνα μνέει
στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα καί κλαίει:
«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω γω στο χέρι;
οπού συ μού ΄γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει».

Από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού. Μήπως σας θυμίζει κάτι από το σήμερα; Ομόνοια – ενότητα- σύμπνοια! Είμαστε όλοι Έλληνες! Είμαστε όλοι άνθρωποι! Αδύναμοι μπροστά στο κακό όταν λειτουργούμε εγωιστικά και μόνοι μας. Δυνατοί και νικητές όταν είμαστε όλοι μια γροθιά! Ελευθερωθείτε λοιπόν πρώτα από όλα από εγωισμούς και αντιπαραθέσεις παντός είδους! Χρόνια πολλά και καλή λύτρωση! Απο ορατούς και αόρατους εχθρούς!

Γράφει η Ιωάννα Χαρμπέα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.