Ειδικής μέριμνα στήριξης των επιχειρήσεων της Διάβας ζητά από Υπουργούς ο Βασίλης Γιαγιάκος

0 222

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα για λήψη ειδικής μέριμνας στήριξης των επιχειρήσεων της Διάβας του Δήμου Μετεώρων.  

 

Τρίκαλα, 16/11/2023

Αριθμ. Πρωτ. 1862

 

Προς:

  • Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

  • Υπουργό Ανάπτυξης

κ. Κώστα Σκρέκα

 

Κοιν.:

  • Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

  • κ.κ. Βουλευτές Ν. Τρικάλων

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Με την παρούσα επιστολή εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα, από την κακοκαιρία Daniel. Ο αποκλεισμός της Διάβας μετά την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων και των κατοίκων.

Η Διάβα, χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Μετέωρα εξαρτάται οικονομικά και σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό. Μετά το γεγονός λοιπόν, σημειώνουμε ότι παρατηρείται μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και κατά συνέπεια στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, τουλάχιστον κατά 80%. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι στη Διάβα δραστηριοποιούνται παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες όπως κυλινδρόμυλοι, αρτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες επίπλων, αλουμινοκατασκευών κλπ. που η διακοπή της οδικής σύνδεσης μέσω της γέφυρας, έχει δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό την μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα κόστη.

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις της Διάβας και παρακαλούμε θερμά όπως σκύψετε στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για:

  1. Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων τους, μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.
  2. Οικονομική Στήριξη των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ικανής για την αποζημίωση των διαφυγόντων κερδών τους.

 

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

Γιαγιάκος Βασίλειος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr