Εγκαίνια του δρόμου προς την Ι.Μ. Βυτουμά

Ένας ακόμα σημαντικός οδικός άξονας προστέθηκε από χθες στο οδικό Νομαρχιακό δίκτυο λύνοντας βασικά ζητήματα επικοινωνίας, κυκλοφορίας και ανάπτυξης.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά και με την ευκαιρία παράδοσης του έργου από τον κατασκευαστή εργολάβο πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια.

0 332

Ένας ακόμα σημαντικός οδικός άξονας προστέθηκε από χθες στο οδικό Νομαρχιακό δίκτυο λύνοντας βασικά ζητήματα επικοινωνίας, κυκλοφορίας και ανάπτυξης.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά και με την ευκαιρία παράδοσης του έργου από τον κατασκευαστή εργολάβο πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι χθες με την παρουσία του Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη του Δημάρχου Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, υπηρεσιακών παραγόντων των τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α. εκπροσώπων της γυναικείας αδελφότητας της Μονής με επικεφαλής την ηγουμένη Ευσέβεια κ.α.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.
Να πούμε ότι η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά και του Αγ. Βησσαρίωνος Δουσίκου ήταν τα μόνα μοναστήρια που ο δρόμος πρόσβασης σ’ αυτά ήταν χωματόδρομος.
Παρά τα αιτήματα που υποβάλλονται κατά καιρούς από τις αδελφότητες τα έργα καθηστερούσαν.
Να όμως που το όνειρο της αδελφότητας της Ι. Μονής Βυτουμά έγινε πραγματικότητα για τούτο και χθες στην τελετή των εγκαινίων η χαρά αποτυπώνονταν στα βλέμματα των μελών της.
Με την παράδοση της τελευταίας εργολαβίας που έγινε χθες επίσημα ολοκληρώνεται πλέον ο οδικός άξονας και πλέον η πρόσβαση των προσκυνητών προς το Μοναστήρι είναι άνετη και ασφαλής.
Το έργο (περίπου 4 χιλιόμετρα) ήταν ενταγμένο στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 700 χιλιάδες ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Βλαχογιάννης η εργολαβία ήταν να περατωθεί στο τέλος του έτους αλλά χάρην των εντατικών ρυθμών παραδόθηκε πολύ νωρίτερα.
Χαιρετισμοί
Στον χαιρετισμό του αμέσως μετά τα εγκαίνια ο Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης υπογράμμισε ότι η Ν.Α. ανταποκρίθηκε σ’ ένα χρόνιο αίτημα τόσο των κατοίκων, όσο και της αδελφότητας της Ι. Μονής Βυτουμάς.
Με το έργο αυτό όλα τα Μοναστήρια του Νομού έχουν πια οδική πρόσβαση και οι προσκυνητές αλλά και οι τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα άνετης πρόσβασης. Τέλος ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νομού συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση χάρη νέας βοήθειας των τεχνικών υπηρεσιών αναφέροντας μια σειρά έργα που ήδη εκτελούνται ή θα αρχίσουν να εκτελούνται στην περιοχή Καλαμπάκας (οδικό δίκτυο Μετεώρων, φράγμα Ληθαίου, δρόμος Τρικάλων, Καλ/κα, Σπήλαιο Θεόπετρας κ.α.).
Τις ευχαριστίες του προς τη Ν.Α. για την ανταπόκριση στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα τόσο της αδελφότητας όσο και του δήμου Καλαμπάκας και της Μητρόπολης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» εξέφρασε και ο δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας.
Ο κ. Μπουτίνας υπογράμμισε ότι τέτοια έργα, όπως του δρόμου Σαρακίνας Διάβας και τώρα του δρόμου προς Ι. Μονή Βυτουμά έρχονται να στηρίξουν την προσπάθεια του δήμου Καλαμπάκας για ανάπτυξη.
Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των δύο σημαντικών έργων για τον δήμο Καλαμποάκας και την περιοχή προτείνοντας να συνδεθεί ο δρόμος με τον οικισμό Κορομηλιάς και Διάβας.
Απ’ την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε το Νομάρχη και τις τεχνικές υπηρεσίες που «αγκάλιασαν», όπως είπε, την επιθυμία της αδελφότητας και ολοκλήρωσαν το έργο.
Ο κ. Σεραφείμ υπογράμμισε ότι, εκτός των Μετεώρων, τα Μοναστήρια της περιοχής πρέπει να συνδεθούν οδικά ώστε να επιτελέσουν τον ρόλο τους αποτελώντας κέντρα πνευματικού ανεφοδιασμού των ανθρώπων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του δημάρχου Φαλώρειας κ. Ντιντή με έξοδα του οποίου έγινε η τελετή των εγκαινίων. Ακολούθησε δεξίωση των επίσημων αλλά και όλων των προσκεκλημένων στο αρχονταρίκι της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου η αδελφότητα του οποίου ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσει τις ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην εκτέλεση του έργου που αποτελούσε όνειρο ζωής.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κ. Γ. Στέφας, οι αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας Γ. Αθανασούλας και Γιάννα Τούλα, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Σαρακίνας Γιώργιος Μπερτές, οι αντινομάρχες Γιώργος Γεωργίου και Κουτσονάσιος, ο Νομ. Σύμβουλος κ. Αλεξίου, οι δήμαρχοι Χασίων Κώστας Κωστούλας και Βασιλικής Βάϊος Ζιάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθύμιος Τάκος, Σπ. Καΐκης, Χρ. Στάλιας και Ντίνος Καρακώστας, ο πρώην Νομ. Σύμβουλος Απ. Αδάμος, ο στρατηγός ε.α. κ. Μαρκογιαννάκης, ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου πρωτοβάθμιας εκπ/σης κ. Βασ. Τσιαντής, Δ/ντές και προϊστάμενοι τεχν. Υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.

Η ΕΡΕΥΝΑ 06 Οκτωβρίου 2007, αρ. φύλλου 14732,   σελίδα 10 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.