Ευχαριστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στον Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Βασίλη Παππά

0 690

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης, στο πλαίσιο συνεργασίας μας που ξεκινήσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς με το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, συνέχισε τα πειράματα στο μάθημα της Φυσικής στο εργαστήριο Φυσικής και Χημείας του 1ου Γυμνασίου.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τη δασκάλα της τάξης κ. Καψάλη Ευαγγελία και τον Δ/ντή του σχολείου κ. Κομπογιάννη Δημοσθένη με τη  συνδρομή του Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου κ. Βασίλη Παππά συμμετείχαν ενεργά στα πειράματα που είχαν σχέση με το κεφάλαιο του σχολικού τους βιβλίου με θέμα τη θερμότητα.

Ο κ. Παππάς, με ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασε πειράματα που είχαν σχέση με τη Θερμότητα και μετά τη θεωρία που διδάχτηκαν στο σχολείο, οι μαθητές πέρασαν στην πράξη.  Παρατηρούσαν, έκαναν υποθέσεις, έδιναν απαντήσεις. Ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία, εξοικειώθηκαν με τις συνθήκες εργαστηρίου και τον χώρο ως αυριανοί μαθητές και κατανόησαν δυσνόητες έννοιες όπως θερμότητα , θερμοκρασία, διαστολή ,συστολή .

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ.Παππά για τη βοήθειά του. Τέτοιου είδους  δράσεις δημιουργούν κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ δύο σχολείων διαφορετικής βαθμίδας , κάτι που είναι ωφέλιμο για τους μαθητές , αλλά και την εκπαίδευση .

Καλαμπάκα : 14-3-2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.