Ευχαριστήριο Ερανικής Επιτροπής Διάβας

0 532

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 11 Ιουλίου, στην πλατεία της Διάβας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Ερανική Επιτροπή του Αγίου Παντελεήμονα με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας για την αποπεράτωση του τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα.

Στο απογευματινό δόθηκε καφές, γλυκό με παγωτό, χαλβάς κι ένα γλαστράκι βασιλικού δώρο στον καθένα.

Εκφράζουμε με ευγνωμοσύνη τις ευχαριστίες μας προς τα τρία καταστήματα της πλατείας (κ. Κλεάνθη και Μαρία Ζαρκάδα, τα Τρία αδέρφια, κα. Αργυρώ) που φιλοξένησαν την εκδήλωση. Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Ρόμπος για τον χαλβά που προσέφερε και το τυπογραφείο της κας. Φρειδερίκης Μπαρμπάτη στα Τρίκαλα που προσέφερε τα κουπόνια της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τον γεωπόνο κ. Δημήτριο Τσιαντή, ιδιοκτήτη του φυτωρίου καλλωπιστικών φυτών “Κηποδημιουργίες”, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στη διακόσμηση της πλατείας και για μία ακόμη φορά καλλιτέχνησε. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Τσίκαρη για την καθαριότητα του χώρου όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση. Και φυσικά, τον υπεύθυνο για την μουσική επένδυση του απογευματινού καφέ,  κ. Βαγγέλη Τζιοβάρα, που έντυσε έντεχνα το απόγευμα και τη βραδιά.

Ευχαριστούμε και τα Μ.Μ.Ε. που πρόβαλλαν το γεγονός και βρίσκονται δίπλα μας.

Στον καφέ παρευρέθηκε και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μπρέλλας, κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, ο οποίος θα αγιογραφήσει τις εικόνες του τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, τις οποίες προσφέρουν ως δωρεά ευλαβείς χριστιανοί. Ο π. Παναγιώτης Μπρέλλας, γνωστός ως ‘’Πεύκης’’, τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθωνιάδος του Αγίου Όρους, σπούδασε την τέχνη της αγιογραφίας στο Άγιο Όρος κοντά στον λαμπρό αγιογράφο Ιωάννη Βράνο, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Φώτη Κόντογλου. Μάλιστα, ο π. Παναγιώτης Μπρέλλας ως δωρεά, θα καθαρίσει το επόμενο διάστημα τις αγιογραφίες της Κόγχης του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, καθώς και τις αγιογραφίες που κοσμούν τους έξι κίονες εσωτερικά του ίδιου Ιερού Ναού.

Κλείνοντας, υποκλινόμαστε στην αγάπη του κόσμου που γέμισε την πλατεία και παρευρέθηκε για έναν σκοπό ιερό. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τις προσπάθειές μας εδώ και χρόνια και συνεχίζετε με περισσότερο πάθος και πίστη στον σκοπό αυτό. Η Εκκλησία για άλλη μία φορά ένωσε τους ανθρώπους στο κέντρο του χωριού, στην πλατεία. Είναι η ίδια η Εκκλησία που διακηρύσσει την αγάπη και την ενότητα, πέρα από διαχωριστικές γραμμές, μικρότητες, δολιότητες και κακότητες. Αυτός είναι ο κόσμος της Εκκλησίας κι αυτό θα εξακολουθήσει η ίδια να πράττει προς δόξα Θεού και διακονία ανθρώπων σε πείσμα των δύστροπων και πονηρών ημερών.

Ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Όλοι μαζί μπορούμε.

 

Ο Πρόεδρος

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος

&

Τα Μέλη της Ερανικής Επιτροπής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.