Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας – Κανόνες Λειτουργίας από 5/4 και Προτεινόμενο Ωράριο

0 253

Η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου από την Δευτέρα, 5 Απριλίου θα ισχύει με βάση τους παρακάτω κανόνες* για τους συναδέλφους εμπόρους και τους καταναλωτές:

· Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού. Ο καταναλωτής θα πρέπει να διαθέτει προς επίδειξη SMS από τον καταστηματάρχη με ΑΦΜ, Επωνυμία και με την ώρα του ραντεβού ή e-mail της παραγγελίας ή της online πληρωμής, ως αποδεικτικό για το ραντεβού.

· Ο καταναλωτής πριν μεταβεί στο κατάστημα θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 με το Ονοματεπώνυμό του και την περιοχή που μένει [εφόσον πρόκειται να μεταβεί σε άλλο Δήμο/περιοχή], που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται και ο καταναλωτής θα πρέπει να διαθέτει μαζί του προς επίδειξη ταυτότητα ή διαβατήριο.

· Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα από την πλευρά του καταναλωτή.

· Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

· Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

· Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

· Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.

*Οι κανόνες που αναφέρθηκαν είναι με βάση τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της Κυβέρνησης, αναμένουμε ακόμη και επίσημα σχετική ΦΕΚ.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Προτεινόμενο προσωρινό ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 9:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

ΤΡΙΤΗ: 9:00 – 14:00, Απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ: 9:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

ΠΕΜΠΤΗ: 9:00 – 14:00 Απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ: 9:00 – 14:00 Απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Εκ μέρους του ΔΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.