“Βουτιά” στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ραγδαία είναι η πτώση της κυκλοφορίας νέων οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2010 στην χώρα μας.

0 156

Ραγδαία είναι η πτώση της κυκλοφορίας νέων οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2010 στην χώρα μας. Ραγδαία είναι η πτώση της κυκλοφορίας νέων οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2010 στην χώρα μας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η μείωση φτάνει το 14,6% στον αριθμό των αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων) που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον μήνα Ιούνιο φτάνοντας το 45,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Ειδικά για την περιφέρεια Θεσσαλίας τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη βουτιά.

Από τα 1.257 Ι.Χ που είχαν ταξινομηθεί στους 4 νομούς το 2009, φέτος ο αριθμός τους μειώθηκε στα 623, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα ελαφρά φορτηγά και τις μοτοσικλέτες.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) επισημαίνει ότι υφίστανται τεκμηριωμένες προτάσεις και μέτρα που μπορεί να ληφθούν από την Πολιτεία για να περιορίσουν την πτώση της αγοράς αυτοκινήτου.

Δύσκολοι καιροί για να συντηρήσει κανείς αυτοκίνητο, καθώς στις μέρες μας, πιο πολλά έξοδα έχει ένα αυτοκίνητο παρά ένα σπίτι για να συντηρηθεί.

πηγή: Τρικαλινά Νέα – Φωτεινή Παπανικολάου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.